1-2 maja br. w Parku Etnograficznym w Tokarni odbyła się VI edycja Świętokrzyskiego Festiwalu Smaków. Jest to największy w regionie kiermasz potraw i produktów ...
W dniu 1 maja br. w olsztyneckim skansenie odbył się regionalny finał konkursu muzyki ludowej „Jawor – u źródeł kultury”. Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa...
ProVeg International zapytał europejskich producentów roślinnych produktów o impakt wojny w Ukrainie na ich biznes.
Znane przysłowie mówi: „Jedz śniadanie królewskie, obiad książęcy i kolację żebraczą”. Wielu dietetyków podkreśla, że z tego powiedzenia wynika istotne prze...
Według tegorocznego badania „Kobiety w przemyśle”, autorstwa HRK Engineering & Manufacturing, 34% firm z sektora produkcyjnego deklaruje wzrost zatrudnienia pań...
Przemysł kosmiczny skupia się już nie tylko na poszerzeniu możliwości eksploracji kosmosu, ale i na ograniczeniu wpływu na środowisko naturalne. Jednym z celów...
Obcokrajowcy, przyjeżdżający do Polski zachwycają się naturalnym, świeżym pieczywem, nazywając je najlepszym w całej Europie, a nawet na całym świecie. W Polsce...
Rozwój portfolio produktowego, nowe receptury, inwestycje w proekologiczne rozwiązania oraz działania edukacyjne i charytatywne Fundacji Wawel z Rodziną...
Artysta podkreśla, że czekają go niezwykle intensywne miesiące. Jednocześnie uczestniczy bowiem w projektach muzycznych, kinowych i internetowych, więc jego...
Wszyscy zgodnie przekonują, aby jeść dużo warzyw – w końcu to samo zdrowie! Mają mnóstwo witamin, dostarczają niezbędne białko, regulują pracę układu tra...