Oferta wystawców 20. edycji Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro będzie bardzo różnorodna, szykuje się również wiele nowości. W jednym miejscu bę...
W środę 23 marca 2016 roku w Starostwie Powiatowym w Wałbrzychu odbył się konkurs wielkanocny Kultywowanie kulinarnych tradycji świątecznych w Powiecie Wałbrzych – Wielkanoc 2016.
W dniu 16 marca br. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bystrej odbyła się konferencja „Chleb a zdrowy styl życia”, która stanowiła podsumowanie „Tygodnia Chleba w szkole”.
Oliwa z oliwek - nieprzypadkowo cieszy się popularnością nie tylko w krajach basenu Morza Śródziemnego, ale na całym świecie. Biorąc pod uwagę smak oraz właści...
Z problemem niskiego spożycia owoców i warzyw boryka się większość krajów wysokorozwiniętych. Stanowi on poważne zagrożenie dla kondycji zdrowotnej społecz...
Bio-Vide jest tworzywem z którego mogą powstawać zarówno koperty, jak i meble. Jego surowiec i podstawę stanowią… opadłe liście. To znakomity przykład zastosowa...
Tradycyjne procesje konne odbywają się w Wielkanoc we wsiach woj. opolskiego i zachodniej części woj. śląskiego. Wielu widzów przybywa, by zobaczyć kultywowany ...
W parlamencie Włoch rozpoczęły się zabiegi o to, aby historia wina była obowiązkowym przedmiotem nauczania w szkołach. Jednocześnie już zapowiedziano, że pilota...
Decydując się na zjedzenie przekąski najczęściej wybieramy paluszki - wynika z badania firmy MEC na zlecenie Crispy Natural.
Wraz z nadejściem mody na zdrowy styl życia zmianie ulegają też nasze nawyki żywieniowe. Coraz częściej sięgamy więc po nieco bardziej wyszukane produkty – jak...