Biogaz_III Forum 2025

Targi EuroGastro - wszystko dla profesjonalnej gastronomii

Oferta wystawców 20. edycji Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro będzie bardzo różnorodna, szykuje się również wiele nowości. W jednym miejscu bę...

30 marca 2016

Kultywowanie kulinarnych tradycji świątecznych w Powiecie Wałbrzych – Wielkanoc 2016

W środę 23 marca 2016 roku w Starostwie Powiatowym w Wałbrzychu odbył się konkurs wielkanocny Kultywowanie kulinarnych tradycji świątecznych w Powiecie Wałbrzych – Wielkanoc 2016.

30 marca 2016

Tydzień Żytniego Chleba w Szkole

W dniu 16 marca br. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bystrej odbyła się konferencja „Chleb a zdrowy styl życia”, która stanowiła podsumowanie „Tygodnia Chleba w szkole”.

30 marca 2016

Oliwa z oliwek Extra Vergine od Olitalia – włoska gwiazda wśród oliw

Oliwa z oliwek - nieprzypadkowo cieszy się popularnością nie tylko w krajach basenu Morza Śródziemnego, ale na całym świecie. Biorąc pod uwagę smak oraz właści...

29 marca 2016

Soki 100% na liście The Dietary Guidelines for Americans 2015-2020

Z problemem niskiego spożycia owoców i warzyw boryka się większość krajów wysokorozwiniętych. Stanowi on poważne zagrożenie dla kondycji zdrowotnej społecz...

29 marca 2016

Przemijanie ujęte w tworzywo. Oto koperty i meble wykonane z opadłych liści.

Bio-Vide jest tworzywem z którego mogą powstawać zarówno koperty, jak i meble. Jego surowiec i podstawę stanowią… opadłe liście. To znakomity przykład zastosowa...

29 marca 2016

W Wielkanoc konne rajtowanie w woj. opolskim i śląskim

Tradycyjne procesje konne odbywają się w Wielkanoc we wsiach woj. opolskiego i zachodniej części woj. śląskiego. Wielu widzów przybywa, by zobaczyć kultywowany ...

28 marca 2016

Włochy: zabiegi o wprowadzenie historii wina do szkół

W parlamencie Włoch rozpoczęły się zabiegi o to, aby historia wina była obowiązkowym przedmiotem nauczania w szkołach. Jednocześnie już zapowiedziano, że pilota...

28 marca 2016

Paluszki najpopularniejszą przekąską

Decydując się na zjedzenie przekąski najczęściej wybieramy paluszki - wynika z badania firmy MEC na zlecenie Crispy Natural.

28 marca 2016

Niedoceniana kasza gryczana

Wraz z nadejściem mody na zdrowy styl życia zmianie ulegają też nasze nawyki żywieniowe. Coraz częściej sięgamy więc po nieco bardziej wyszukane produkty – jak...

25 marca 2016
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę