Światowa konferencja na temat sorgo Nowy prezes stanął na czele SORGHUM ID, Europejskiego Stowarzyszenia na rzecz sorgo. Zarząd stowarzyszenia SORGHUM ID wybrał...
Wiosna inspiruje, pobudza zmysły i zachęca do rozsmakowania się w drobnych przyjemnościach. Najlepiej tych, które zapewnią jednocześnie naturalne orzeźwienie! A...
Polacy nie zamierzają rezygnować z jedzenia mięsa, choć są otwarci na roślinne zamienniki Rosnąca świadomość ekologiczna Polaków nie wpływa na spadek zainteres...
W ramach forum współpracy, zwanego jako Core Taem, wiosną odbyła się kolejna seria prezentacji. Uczestniczyli w nich szefowie organizacji producentów, firm hand...
Truskawki to ulubiony owoc Polaków, najbardziej oczekiwany i często fałszowany. Jak rozpoznać polską truskawkę jeszcze przed jej zakupem i spróbowaniem? Kondycj...
Ogródek warzywny na działce to sposób na świeże, naturalne i przede wszystkim pełne smaku owoce oraz warzywa. Założenie i pielęgnowanie warzywnika nie musi być...
Wśród najpopularniejszych gatunków kwietnia Kantar wymienia jabłka, gruszki, truskawki i borówki. W porównaniu do marca wzrosło spożycie truskawek, jabłek i bor...
Wśród najpopularniejszych gatunków kwietnia Kantar wymienia cebulę, pomidory i marchew. W porównaniu do marca najbardziej wzrosło spożycie buraków, kalafiora ...
Zielona oaza, przestrzeń do relaksu w klimacie boho, miejsce do spożywania wiosennych posiłków, miejski ogródek – pomysłów na aranżację balkonu jest mnóstwo. Je...
Ser żółty jest jednym z najbardziej popularnych i powszechnie spożywanych produktów mlecznych na świecie. Jest bogatym źródłem białka, wapnia i innych składnikó...