Na to, co jemy decydujący wpływ mają specjaliści żywieniowi, którzy raz na jakiś czas wprowadzają nowe trendy w różnych kategoriach jedzeniowych. Weganizm...
Aż 99% procent kancerogennych węglowodorów aromatycznych (WWA) trafia do naszego organizmu wraz z żywnością. Pozostały 1% to zanieczyszczenia z wody i po...
Ptaki dysponują przynajmniej kilkoma technikami nawigacji, dzięki którym świetnie orientują się w swoim położeniu i nawet po pokonaniu tysięcy kilometrów bez...
Wędrowanie po lesie ścieżkami, z których korzystają dzikie zwierzęta, wyraźnie zwiększa ryzyko ataku kleszcza - wynika z badań polsko-słowackich. Prawdo...
Anielskie ruchańce, czyli słodkie racuchy ze wsi Aniołowo koło Pasłęka zostały wpisane na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych. Figurują na niej już...
W długoterminowych planach Polskiej Agencji Kosmicznej ujęto tzw. trend Space 4.0, czyli komercjalizację kosmosu. Do 2030 r. Polska ma mieć 3 proc. udziału w...
8 lipca rozpocznie się szósta edycja Dni Otwartych Winnic na Małopolskim Szlaku Winnym. Przez cały sezon turyści będą mogli je zwiedzać i degustować pro...
W zakładzie Volkswagen Crafter we Wrześni (Wielkopolskie) uruchomiona została pasieka z 25 ulami. Część z liczącej 220 ha powierzchni fabryki zajęła łąka miodo...
W najbliższą sobotę 16 czerwca, na terenie Wyścigów Konnych Warszawa - Służewiec, odbędzie się tradycyjny Piknik Poznaj Dobrą Żywność „Polska Smakuje”...
Zdecydowana większość szlaków turystycznych na Podkarpaciu, głównie w Bieszczadach i Beskidzie Niskim, prowadzi przez tereny leśne. Tymczasem w lasach połud...