W środę lub czwartek w RPA przy granicy z Namibią i Botswaną Fernando Alonso będzie testował z zespołem Toyota Gazoo Racing dakarowego Hiluxa. Dwukrotny mistrz...
Do 31 marca czekamy na zgłoszenia do konkursu kulinarnego „Bitwa Regionów” dla Kół Gospodyń Wiejskich. Organizatorem wydarzenia jest...
Żywność zdrowa, pochodząca z lokalnych gospodarstw często potocznie określana jest jako ekologiczna. Tutaj przyjąć należy tolerancję, ponieważ w oficjalnym roz...
„Jabcusie”, to owocowe chipsy, dzięki którym Cykoria S.A. zadebiutowała kilka lat temu na rynku naturalnych przekąsek. W chwili obecnej w ofercie firmy znajdują...
Branża komunikacyjna jako pierwsza w pełni wykorzysta potencjał inteligentnego miasta. Już dziś wdraża się systemy monitoringu miejskiego wykorzystujące...
Fundacja ING Dzieciom zaprasza na konferencję Neuro-Różnorodni. O autyzmie z różnych perspektyw, podczas której zostaną zaprezentowane podstawowe informacje o ...
Szum morza, odgłosy mew, żar z nieba i… gofry to nieodłączne elementy wakacyjnego krajobrazu. Właśnie ów słodki specjał, który zawładnął bałtyckimi...
Informujemy, że Beskidzki Dom Zielin “Przytulia” w Brennej został nominowany w konkursie “Top Inwestycje Komunalne”, organizowanym przez ogólnopolski serwis...
Warszawa od kilku lat uznawana jest za jedno z najszybciej rozwijających się miast pod kątem popularności kuchni roślinnej. Rośnie zapotrzebowanie na...
Sery smażone to produkty tyskiego producenta serków topionych mieszczące się w klasie premium. Są one znane większości gospodyń z rejonów Śląska i Wielkopolski...