Coraz krótsze dni, mniej słońca, zmiany temperatury, chłody i szarugi… Jesienna aura nie pozostaje obojętna dla naszego organizmu. Nie tylko negatywnie wpływa ...
Populacja ludzi starszych zwiększa się zarówno w krajach rozwiniętych, jak i rozwijających się. Stanowi to wyzwanie i szansę dla przemysłu spożywczego. Ludzie...
Włoska kuchnia jest – tuż po polskiej – ulubioną nad Wisłą. Dlatego też włoskie instytucje przybliżają po raz czwarty wielbicielom pizzy, pasty, frutti di mare...
Lato, lato i po lecie, ale któż nie chciałby zachować smaków lata na dłużej? Soczyste śliwki, morele, albo smaczne winogrona... Jesienią i zimą trudno o świeże ...
Trwa aktywacja marki Kasia pod hasłem „Upiecz dzieciom radość”. Akcja ma na celu wsparcie Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce w organizacji Świąt...
W ciągu ostatniego roku aż 60% dorosłych Polaków podjęło próbę zmiany swoich nawyków związanych z dietą, aktywnością fizyczną czy redukcją wagi. Polacy są w...
Piękna przyroda, gościnność mieszkańców, wyborne wina, ale i poznawanie dziedzictwa narodowego - do tej listy dołączą możliwości aktywnego wypoczynku, wędrówki ...
Cynamon, imbir, goździki, pomarańcza, rozmaryn, żurawina, kardamon, cytryna – czy nie brzmi to zachęcająco? A gdyby tak połączyć te przyprawy i owoce z...
Warzywa i owoce to obowiązkowy element zdrowej diety, ale równocześnie jedne z najszybciej psujących się składników w naszych kuchniach. Wpływa na to brak...