Przed siedzibą Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi, przy ul. Krakowskie Przedmieście 66 w Warszawie swoje podwoje otworzył w środę Kiermasz Świąteczny...
Restaurator podkreśla, że Forgotten Fields Farm, powstające pod Warszawą, ma za zadanie przywrócić bioróżnorodność oraz przypomnieć o istnieniu różnych...
Świąteczne uszka to swoisty klasyk na wigilijnym stole. Jako dodatek do aromatycznego barszczu czy samodzielna potrawa sprawdzą się zawsze. Jeśli macie ochotę ...
Polski rynek słodyczy ma się dobrze – w okresie od sierpnia 2018 do lipca 2019 jego wartość wyniosła ponad 12,69 mld złotych[1]. W 2020 roku rozwojowi tego...
Czy z serka topionego można zrobić polewę do ciast i pierniczków? Okazuje się, że tak.
Świadomy konsumpcjonizm po raz kolejny znajdzie się w centrum trendów w przyszłym roku - konsumenci nadal będą stawiać na pierwszym miejscu własne...
Wiosną 2020 roku Browar PINTA zamierza uruchomić nowe zbiorniki o łącznej pojemności 600 hektolitrów, żeby zwiększyć produkcję Ataku Chmielu – piwa, które...
Żydowskie, radosne święto świateł, nadziei i nowego początku, obchodzone na cześć odzyskania Świątyni Jerozolimskiej, rozpoczyna się w tym roku wieczorem...