europejskie forum rolników 2025

Polacy coraz chętniej sięgają po roślinne zamienniki mięsa. Ponad 68 proc. osób jedzących poza domem zamawia dania bezmięsne

Ponad 3 mln Polaków to wegetarianie lub weganie. Coraz więcej osób spośród mięsożerców deklaruje, że chce ograniczyć spożycie mięsa i interesuje się jego...

9 stycznia 2020

Jaka dieta w walce o odporność?

Na nasz układ odpornościowy wpływa wiele czynników, wśród których jednymi z ważniejszych jest przestrzegana dieta. Odpowiednia podaż składników stymulujących...

9 stycznia 2020

Wszystkie smaki według Leonardo da Vinci

500. rocznica śmierci Leonardo da Vinci była niepowtarzalną okazją do uczczenia nie tylko pamięci o włoskim geniuszu, lecz także o jego niezwykłych...

8 stycznia 2020

Słodkie z natury

Mimo, iż cukier kojarzy się nam głównie z tym, który możemy znaleźć w cukierniczce, to tak naprawdę jego źródłem jest wiele produktów spożywczych. Zapewne, jed...

7 stycznia 2020

Jarmark Bożonarodzeniowy w Koszalinie

W dniach od 19 do 22 grudnia br. w Galerii Emka w Koszalinie odbył się Jarmark Bożonarodzeniowy zorganizowany przez Oddział Terenowy Krajowego Ośrodka Wsparcia ...

3 stycznia 2020

Kulinarna strona karnawału - menu kiedyś i dziś

Karnawał. Czas zabawy i szaleństwa. Rozpoczyna się zawsze 6 stycznia, w święto Trzech Króli, lecz data jego zakończenia jest zależna od terminu...

3 stycznia 2020

Alternatywne energetyki podbijają rynek. Mają być zdrowszym zamiennikiem dla słodzonych napojów taurynowych

Z badań klinicznych przeprowadzonych przez American Heart Association wynika, że wypicie 2–3 puszek napojów energetycznych w ciągu godziny może zwiększyć...

2 stycznia 2020

Prawidłowa dieta redukuje ryzyko incydentów sercowo-naczyniowych

Modyfikacja stylu życia, w tym odpowiednia dieta, jest nieodłącznym elementem leczenia hipolipemizującego, zarówno w prewencji pierwotnej, jak i wtórnej...

31 grudnia 2019

Śródziemnomorskie smaki z pastami warzywnymi Ajvar Podravka

Co jest najważniejsze podczas sylwestrowej zabawy? Dobry humor i… smaczne przekąski. Klasyczne imprezowe menu warto wzbogacić o nowe, ciekawe smaki. Idealnym...

31 grudnia 2019

PODSUMOWANIE ROKU Z MLECZNĄ EKIPĄ

Polska Izba Mleka wraz we współpracy z Polską Federacją Hodowców Bydła i Producentów Mleka od lat stara się edukować dzieci i młodzież nie tylko w zakresie...

20 grudnia 2019
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę