Ziemniaki za sprawą smaku i niezrównanych możliwości kulinarnych zyskały sławę od morza aż do Tatr. Przez lata gościły na biesiadnych stołach w regionalnych po...
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. W tym okresie w naszych kuchniach królują jaja. Wykorzystujemy je nie tylko do świątecznych potraw, ale także do...
Choć zdrowe odżywianie jest w ostatnich latach coraz modniejsze, podstawą menu wielu osób wciąż jest przetworzona żywność, a pełnowartościowe posiłki często...
Pandemia bardzo utrudniła funkcjonowanie branży winiarskiej, ale w ostatecznym rachunku jej nie zaszkodziła – tak można podsumować ostatnich dwanaście pan...
Piętnaście tysięcy złotych – tyle wynoszą nagrody główne w ogólnopolskich konkursach przygotowanych podczas Festiwalu Kół Gospodyń Wiejskich „Polska Od...
– Od 10 lat są w Polsce browary, które warzą piwo po swojemu, nie oglądając się na masowe gusta – stwierdza Ziemowit Fałat, współzałożyciel rzemieślniczego Bro...
Ile litrów mleka potrzeba, by wyprodukować kilogram żółtego sera? Który kraj produkuje najwięcej nabiału na świecie? Czy wiesz, że produkuje się sery z mleka...
Nie masz pomysłu na smaczny i szybki deser? Nie martw się, Dzieciaki mleczaki przychodzą z pomocą! Oto przepis na sernik na zimno, który z łatwością przy...
Urocze tartaletki z kruchego ciasta, wypełnione czekoladowym ganache zainspirują Cię do nowego spojrzenia na czekoladę. Zachwycą pysznym smakiem, efektownym...
Intensywniejsze promienie słońca sprawiają, że z niecierpliwością zaczynamy rozglądać się za oznakami wiosny. Z utęsknieniem czekamy aż zazieleni się nie tylko ...