Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Serki w kuchni

28 kwietnia 2021
Serki w kuchni

- Nasze obserwacje pokazują, że coraz więcej Polaków, zwłaszcza w okresie pandemii,  gotuje w domu – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop Sp. z o.o.  Jakie serki topione najczęściej wykorzystuje się w kuchni?  

- Najpopularniejszymi produktami ze względu na ich wszechstronne wykorzystane w kuchni są: Złoty Ementaler, produkowany od początku istnienia firmy Sertop oraz serki bez dodatków smakowych, takie jak Gouda, Tylżycki czy Edam. To właśnie tych produktów nie powinno zabraknąć w każdym sklepie.

Sporym zainteresowaniem cieszą się także serki smakowe, z dodatkiem suszonych i liofilizowanych warzyw np. ze szczypiorkiem i cebulką, czosnkiem, pomidorem, pieczarkami czy z papryką,  które w domowych kuchniach podkręcają smak zup, sosów na ciepło, zapiekanek lub dipów.

W kategorii serków topionych istotny wpływ na generowanie sprzedaży ma popyt na dany produkt, o czy warto pamiętać kompletując asortyment sklepu. O tym jak wykorzystać serki w kuchni, nie tylko na kanapkę, można przekonać się przeglądając przepisy kulinarne na blogu Serki w kuchni.

 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Wielu z nas zastanawia się nad tym, co mogą zrobić w swoim wolnym czasie, by móc...

Współczesny, dynamiczny świat z jednej strony ma wiele zalet, bo z roku na rok k...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę