1-2 maja br. w Parku Etnograficznym w Tokarni odbyła się VI edycja Świętokrzyskiego Festiwalu Smaków. Jest to największy w regionie kiermasz potraw i produktów ...
W dniu 1 maja br. w olsztyneckim skansenie odbył się regionalny finał konkursu muzyki ludowej „Jawor – u źródeł kultury”. Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa...
ProVeg International zapytał europejskich producentów roślinnych produktów o impakt wojny w Ukrainie na ich biznes.
Znane przysłowie mówi: „Jedz śniadanie królewskie, obiad książęcy i kolację żebraczą”. Wielu dietetyków podkreśla, że z tego powiedzenia wynika istotne prze...
Obcokrajowcy, przyjeżdżający do Polski zachwycają się naturalnym, świeżym pieczywem, nazywając je najlepszym w całej Europie, a nawet na całym świecie. W Polsce...
Rozwój portfolio produktowego, nowe receptury, inwestycje w proekologiczne rozwiązania oraz działania edukacyjne i charytatywne Fundacji Wawel z Rodziną...
Wszyscy zgodnie przekonują, aby jeść dużo warzyw – w końcu to samo zdrowie! Mają mnóstwo witamin, dostarczają niezbędne białko, regulują pracę układu tra...
Superfoods, czyli nieprzetworzona żywność naturalna, charakteryzuje się wysoką zawartością drogocennych składników odżywczych. Wiele z nich znajdziemy w coraz ...
Najczęściej z twarogiem, klasycznie. Coraz częściej z nietypowymi dodatkami. Jedno jest pewne - Polacy kochają sernik. Również z większą ochotą podchodzą do...
Nadchodzący długi weekend to idealna okazja do rozpoczęcia sezonu grillowego w gronie znajomych. Jeśli unikasz mięsa lub będziesz gościć wegetarian, warto przy...