Pomimo jej wszechobecności w przeróżnych produktach, często nie zdajemy sobie sprawy z tego, jakie korzyści nam daje. Pszenica, bo o niej mowa, jest źródłem cen...
Poranek 1 czerwca wypada zacząć szklanką zimnego mleka lub ciepłego kakao – jest to bowiem Światowy Dzień Mleka. Obchody, które zainicjowała w 2001 r. Organizac...
Wczoraj,na Jasnej Górze, odbyły się niezwykle podniosłe uroczystości związane z obchodzmi 43 rocznicy powstania Niezależznego Samorządnego Związku Zawodowego Ro...
10 maja 2024 roku, w Warszawie odbyła się demonstracja przeciwko Zielonemu Ładowi zorganizowana przez NSZZ "Solidarność" i NSZZ RI "Solidarność". Wg warszawskie...
Sery kozie z Gospodarstwa Ekologicznego Figa i Koziej Farmy Złotnej Polska kuchnia twarogami stoi ✿ Dobro narodowe ✿ Najwyższa forma mleka ✿ Zagrodowe to moc ...
Łączna powierzchnia uprawy kukurydzy w Polsce w roku 2023 przekroczyła 1,8 mln hektarów – to jedna z głównych roślin uprawnych w kraju. Uprawa kukurydzy wydaje ...
Think tank Żywność dla Przyszłości prezentuje wnioski z raportu „Talerz Polaka - Nawyki żywieniowe polskiego społeczeństwa”. Większość Polaków widzi potrzebę zm...
Dzień Matki Ziemi. Dzień iluzji nieskończonych zasobów. Ziemia z jej zasobami jest dla całej ludzkości tym, czym dla dziecka jest figura matki—bezpieczną bazą....
Amerykański Forbes opublikował artykuł, w którym stwierdza się że 'Era zdrowego jedzenia dzięki nauce dopiero się rozpoczyna". Tkie możiwosci pojawiają się, dzi...
Rzepak ozimy w okresie okołokwitnieniowym wymaga szczególnej ochrony. Nie tylko ze względu na kluczowy zabieg fungicydowy „na opadanie płatka”, ale także pod ką...