Minikiwi, borówki i truskawki kończą polski sezon, dynia dopiero go zaczyna. To gatunki, które odnotowują największy wzrost konsumpcji. W realizowanych od 2 lat...
Polskie Drobiarstwo zmaga się ostatnio z olbrzymim kryzysem dotyczącym gwałtowny wzrostem wszystkich nośników energii . Ten dział produkcji rolnej jest energoch...
W zeszłym tygodniu, Zespół ds. Drobiarstwa, który zrzesza największe i najważniejsze związki i federacje branżowe, organizacje pozarządowe, zwrócił się do Mateu...
Jesień to czas przetwarzania darów natury i czas skłaniający do podsumowań, do pytań o udane zbiory i zmarnowane tony owoców. Głównie o te, co zostały na drzewa...
Oświadczanie producentów żywności w sprawie dokumentacji dotyczącej fałszowania komponentów paszowych przez Berg+Schmidt *** Apelujemy o rzetelność mediów w pr...
Na produkcję rolną UE nadal wpływają konsekwencje nieuzasadnionej wojny rosyjskiej na Ukrainie, rosnące ceny energii, rosnące koszty nakładów i inflacja żywnośc...
Kto chętny do pieczenia chleba? – wołanie z Eko Złotnej! Nagrodzone gospodarstwo z ekologicznej organizacji zaprasza Drogie pieczywo? Upiecz sam, pomogę. Tak w...
Nieprzemyślane pomysły podatkowe zamiast zażegnać, grożą pogłębieniem kryzysu, a co gorsza strukturalnymi zmianami na lata przekreślającymi konkurencyjność i ro...
Poseł do Parlamentu Europejskiego Pan Krzysztof Jurgiel zadał trzy pytania do Komisji Europejskiej dotyczące wątpliwości wdrażania systemu Nutri-Score. Inicjaty...
Polisa dla rolników ochroną przed dotkliwymi skutkami zimy Rolnicy zdają sobie sprawę, że jesienią jedną z najistotniejszych kwestii jest ubezpieczenie upraw oz...