W numerze: Nowoczesne podejście do samokontroli GMP w produkcji żywności w świetle wymagań polskich i Unii Europejskiej oraz podstawowe wymogi techniczno-sanitarne dla zakładów mięsnych i
W numerze: Kutrowanie surowców mięsnych i tłuszczowych Dodatki wspomagajace wytwarzanie farszu w procesie kutrowania Kutry – krótki przegląd stosowanych rozwiązań Adres
Dnia 27 września 2000 roku Rzeczpospolita Polska i Unia Europejska podpisały umowę o liberalizacji handlu rolnego. Trwają intensywne negocjacje o wejście Polski do Unii Europejskiej, której
Z Ireneuszem Nowickim prezesem Banku Spółdzielczego w Kobierzycach, rozmawia Iwona Drewienkowska Iwona Drewienkowska: Nie tak dawno , bo we wrześniu br. weszła w życie ustawa o
Jednym z głównych elementów obecnej polityki gospodarczej państwa jest wspieranie rozwoju regionalnego, składającego się ze struktur lokalnych. W kształtowaniu polityki regionalnej coraz
Przed biotechnologią nie ma ucieczki Coraz częściej w mediach spotykamy informacje o żywności genetycznie modyfikowanej. Wokół tego tematu pojawiają się komentarze i opinie często
Pierwszy w Polsce pilotażowy program wyjazdów instruktażowych bankowców i samorządowców zainaugurował wspólny wyjazd do Göppingen - miejscowości leżącej w pobliżu Stuttgartu. Tam po raz
Dolnośląskie Forum Polityczne i Gospodarcze to impreza umożliwiająca konfrontację środowisk biznesmenów, polityków, bankowców, twórców kultury, a więc tych wszystkich, którzy swoją pracą
Wiesława Sietczyńska Prezes Zarządu Dolnośląskiego Banku Regionalnego Pamiętają Państwo zapewne anegdotę o niedźwiedziu i uciekających przed nim dwóch przyjaciołach. Pozwolą Państwo, że ją
2 grudnia 2000 r. gościłam na uroczystościach obchodów 50-lecia działalności banku plasującego się w ścisłej czołówce sektora polskich banków spółdzielczych, a mianowicie Banku Spółdzielczego