W lipcu br. Centralna Komisja Konkursowa Ogólnokrajowego Konkursu Bezpieczne Gospodarstwo Rolne zakończyła wizytację 16 gospodarstw zakwalifikowanych do etapu...
Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) opublikowała zaktualizowany przewodnik dla przedsiębiorców sektora spożywczego w...
Pływa po Jezioraku, najdłuższym jeziorze w Polsce, a na swój pokład może zabrać do 12 pasażerów. Są na niej leżaki, krzesła, stół, lodówka, grill, a nawet gniaz...
Wyjazd pod hasłem „Dojrzeć do serowarstwa” został zorganizowany przez Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu w dniach 19-23 lipca, w ramach Zespo...
Pierwsze jabłka z tegorocznych zbiorów są już w sprzedaży. Jako pierwsze zbiera się jabłka odmiany early geneva, która cechuje się zielonkawożółta skórką i...
Jak wynika z badań Kantar w domach ponad połowy Polaków (51%) przyrządza się domowe przetwory. W co trzecim domu kisimy, w co piątym robimy dżemy, konfitury...
Podczas dzisiejszej konferencji prasowej w Genewie, Marixie Mercado - rzecznik prasowy UNICEF, przekazała informację na temat dramatycznej sytuacji dzieci w...
Jaka byłaby polska kuchnia bez dań stworzonych na bazie ziemniaka? Z pewnością uboga i monotonna. Według sondażu[1] zrealizowanego w ramach IV edycji kampanii ...
Czyżby niedługo wirtualna i rozszerzona rzeczywistość miały wejść z przysłowiowego buta do każdego domu? Popyt na tego typu sprzęt znacznie wzrósł na...
Ruszył innowacyjny projekt szkoleniowy dla osób z autyzmem. Uczestnicy zdobywają umiejętności testerów oprogramowania, które mają im pozwolić na zatrudnienie w...