Podczas dzisiejszej konferencji prasowej w Genewie, Marixie Mercado - rzecznik prasowy UNICEF, przekazała informację na temat dramatycznej sytuacji dzieci w...
Jaka byłaby polska kuchnia bez dań stworzonych na bazie ziemniaka? Z pewnością uboga i monotonna. Według sondażu[1] zrealizowanego w ramach IV edycji kampanii ...
Czyżby niedługo wirtualna i rozszerzona rzeczywistość miały wejść z przysłowiowego buta do każdego domu? Popyt na tego typu sprzęt znacznie wzrósł na...
Ruszył innowacyjny projekt szkoleniowy dla osób z autyzmem. Uczestnicy zdobywają umiejętności testerów oprogramowania, które mają im pozwolić na zatrudnienie w...
Ponad 60 tys. osób podpisało się pod petycją o wprowadzenie edukacji klimatycznej do polskich szkół. Nowy przedmiot miałby m.in. uczyć młodych ludzi, jak...
Muzea, kościoły, drapacze chmur, mosty - zachwycają kształtem, rozmiarem, barwą, innowacyjnym sposobem wykonania. Nie byłoby się jednak czym zachwycać, gdyby...
Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa Żywności (EFSA) intensyfikuje wysiłki na rzecz zahamowania rozwoju afrykańskiego pomoru świń w Europie i w tym celu roz...
Uprawą bawełny na świecie zajmuje się około 100 milionów rolników, z czego 90 proc. działa w ubogich krajach Afryki i Azji, takich jak Uganda, Indie czy Sene...
Około 83 mln litrów wody i 677 tys. kg CO2 - tyle zaoszczędzili uczniowie z polskich szkół, przygotowując blisko 85 tys. roślinnych posiłków w ramach ogólno...
Wzrok to zmysł niezwykle ważny. Dzięki niemu mamy orientację w przestrzeni, możemy planować swoje ruchy i swobodnie się przemieszczać. Zdrowie oczu zależy w...