dr inż. Maria Oszmiańska Zakład Doradztwa Rolniczego AR Wrocław Wprowadzanie innowacji do gospodarstw rolnych jest niezwykle istotną kwestią ze względu na dostosowanie polskiego rolnictwa do
Około 20% studentów wyższych uczelni niepaństwowych pochodzi ze wsi, a ponad połowa z rodzin robotniczych. W 2000 roku PIP, wspólnie z KRUS i ośrodkami doradztwa
Wielkie święto nauki i sztuki rozpocznie się w Poznaniu 17 października. Przez cztery dni, do 20 października, na poznańskich uczelniach odbywać się będą liczne spotkania,
dr Wiesław Wojciechowski AR we Wrocławiu Zmiany systemowe rolnictwa w ostatnich latach, polegające między innymi na dużej specjalizacji czy uproszczeniach, doprowadziły do znacznego
Batalin M. 1977: Nawozy zielone. Nawozy organiczne. Red. K. Boratyński, PWRiL Warszawa, s. 161-187. Bielatowicz M. 1983: Wpływ zaoranego poplonu ścierniskowego i różnej uprawy
dr Adam Grześkowiak Zakłady Chemiczne "POLICE" SA Rzepak ozimy charakteryzuje się bardzo dużymi wymaganiami pokarmowymi i nawozowymi i już w okresie jesiennym pobiera znaczne ilości
Ponad 90 wystawców weźmie udział w rozpoczynających się 24 sierpnia XI Targach Książki Edukacyjnej "Edukacja 2001". W warszawskim PKiN zostaną zaprezentowane najnowsze podręczniki
Towarzystwa i stowarzyszenia rolnicze Zamojskie Towarzystwo Rolnicze Stowarzyszenie Ekonomistów Rolnictwa i
Mgr inż. Grzegorz Michałkiewicz Akademia Rolnicza w Lublinie Wstęp Zmiany jakie zaszły w gospodarce naszego kraju w latach 90-tych spowodowały gwałtowne przemiany własnościowe, w wyniku
mgr inż. Magdalena Człapka-Matyasik AR w Poznaniu Zmiany, jakie zaszły w naszym sposobie żywienia po '89 roku, choć w wielu aspektach korzystne, nie zawsze są powodem do dumy. Jak wynika