OPOLAGRA_2025

„Orędzie” Wielkanocne KIPDiP

Z okazji Świąt Wielkanocnych Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz apeluje do polskich konsumentów jaj, aby przyłączyli się do światowej walki z marno...

14 kwietnia 2022

Myśląc o przyszłości bezpieczeństwa żywności – prognoza FAO

Systemy rolno-spożywcze przechodzą obecnie transformację, której celem jest zapewnienie bezpieczniejszej, bardziej przystępnej cenowo i zdrowszej diety dla...

14 kwietnia 2022

Świąteczne gotowanie – nie zapomnij o bioodpadach!

Intensywny czas spędzony w kuchni przed Wielkanocą skutkuje suto zastawionym stołem świątecznym i… mnóstwem odpadów, szczególnie tych organicznych. W ferworze...

13 kwietnia 2022

Słodko-gorzkie tajemnice branży czekoladowej

Światowy Dzień Czekolady (12 kwietnia) nie jest tylko okazją do rozpakowania tabliczki ulubionej czekolady. To także dobry moment, by poznać warunki pracy rolni...

12 kwietnia 2022

„Ojczyzna codziennie” – konkurs dla uczniów szkół rolniczych rozstrzygnięty!

W Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi odbyło się wręczenie nagród w konkursie patriotycznym „Ojczyzna codziennie” dla uczniów szkół rolniczych MRiRW. W wyda...

11 kwietnia 2022

ARiMR: Niedziela Palmowa na wsi

Kilka dni przed Niedzielą Palmową w całej Polsce robi się kolorowo i zielono od palm wielkanocnych. Przypominają nam o tym, że Wielkanoc jest już bardzo...

11 kwietnia 2022

Szorstka przyjaźń

Pożytków ze współpracy rolników z pszczelarzami nie kwestionuje żadna ze stron. Akcje edukacyjne i informacyjne uświadomiły producentom rolnym konieczność...

8 kwietnia 2022

Przemyślane zakupy spożywcze sposobem na oszczędności w dobie inflacji

Z jednej strony obawiamy się inflacji i galopujących cen żywności, z drugiej marnujemy mnóstwo jedzenia. Szacuje się, że w Polsce corocznie wyrzuca się 5 mil...

7 kwietnia 2022

Ostatnia szansa na udział w szkoleniu o „Premiach na rozpoczęcie działalności pozarolniczej”

Ponad 2,5 tys. osób wzięło dotychczas udział w dotyczących przygotowania wniosków o przyznanie „Premii na rozpoczęcie działalności pozarolniczej” szkoleniach...

6 kwietnia 2022

Słodko-gorzkie tajemnice branży czekoladowej

Światowy Dzień Czekolady (12 kwietnia) nie jest tylko okazją do rozpakowania tabliczki ulubionej czekolady. To także dobry moment, by poznać warunki pracy rol...

6 kwietnia 2022
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę