Z okazji Świąt Wielkanocnych Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz apeluje do polskich konsumentów jaj, aby przyłączyli się do światowej walki z marno...
Systemy rolno-spożywcze przechodzą obecnie transformację, której celem jest zapewnienie bezpieczniejszej, bardziej przystępnej cenowo i zdrowszej diety dla...
Intensywny czas spędzony w kuchni przed Wielkanocą skutkuje suto zastawionym stołem świątecznym i… mnóstwem odpadów, szczególnie tych organicznych. W ferworze...
Światowy Dzień Czekolady (12 kwietnia) nie jest tylko okazją do rozpakowania tabliczki ulubionej czekolady. To także dobry moment, by poznać warunki pracy rolni...
W Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi odbyło się wręczenie nagród w konkursie patriotycznym „Ojczyzna codziennie” dla uczniów szkół rolniczych MRiRW. W wyda...
Kilka dni przed Niedzielą Palmową w całej Polsce robi się kolorowo i zielono od palm wielkanocnych. Przypominają nam o tym, że Wielkanoc jest już bardzo...
Pożytków ze współpracy rolników z pszczelarzami nie kwestionuje żadna ze stron. Akcje edukacyjne i informacyjne uświadomiły producentom rolnym konieczność...
Z jednej strony obawiamy się inflacji i galopujących cen żywności, z drugiej marnujemy mnóstwo jedzenia. Szacuje się, że w Polsce corocznie wyrzuca się 5 mil...
Ponad 2,5 tys. osób wzięło dotychczas udział w dotyczących przygotowania wniosków o przyznanie „Premii na rozpoczęcie działalności pozarolniczej” szkoleniach...
Światowy Dzień Czekolady (12 kwietnia) nie jest tylko okazją do rozpakowania tabliczki ulubionej czekolady. To także dobry moment, by poznać warunki pracy rol...