Pożytków ze współpracy rolników z pszczelarzami nie kwestionuje żadna ze stron. Akcje edukacyjne i informacyjne uświadomiły producentom rolnym konieczność...
Z jednej strony obawiamy się inflacji i galopujących cen żywności, z drugiej marnujemy mnóstwo jedzenia. Szacuje się, że w Polsce corocznie wyrzuca się 5 mil...
Ponad 2,5 tys. osób wzięło dotychczas udział w dotyczących przygotowania wniosków o przyznanie „Premii na rozpoczęcie działalności pozarolniczej” szkoleniach...
Światowy Dzień Czekolady (12 kwietnia) nie jest tylko okazją do rozpakowania tabliczki ulubionej czekolady. To także dobry moment, by poznać warunki pracy rol...
W Ministerstwie Klimatu i Środowiska 29 marca 2022 r. odbyło się pierwsze posiedzenie Rady Koordynacyjnej do spraw Rozwoju Sektora Biogazu i Biometanu. Wy...
Już w najbliższą sobotę, tj. 2 kwietnia br., w godzinach od 14:00 do 19:00 na Małym Rynku w Krakowie, pod hasłem „Pomagamy Ukrainie ze smakiem” odbywać się...
Rolnicy z Cooperative Academy przed wojną dbali o rozwój spółdzielczości w Ukrainie. Teraz zostali na swoich gospodarstwach, by zapewnić żywność swoim...
Zespół naukowców ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego pod kierunkiem prof. dr hab. Wandy Olech koordynuje działania na rzecz ochrony żubra w Polsce i...
Od poniedziałku 28 marca województwa dolnośląskie i lubuskie zostały przełączone na DVB-T2/HEVC, nowy standard naziemnej telewizji cyfrowej. W kwietniu, maju i ...
Coraz częściej konsumenci podczas dokonywania zakupów zastanawiają się jaki produkt wybrać, by ich wybór był mądry a produkt zdrowy zarówno dla nich, jak i...