Już wkrótce gospodarstwa agroturystyczne na Warmii i Mazurach będą mogły uzyskać odpowiednią certyfikację i promocję swojej oferty wypoczynkowej. Dla turystów...
Rano w większości polskich domów jest podobnie: pośpiech i szybkie śniadanie. Nawet jeśli rodzice nie zdążą czegoś przekąsić to starają się, by dziecko nie wy..
Barszcz Sosnowskiego został zniszczony na 80 proc. powierzchni woj. małopolskiego w wyniku programu zrealizowanego przez Uniwersytet Rolniczy w Krakowie w lat...
Kondycja pszczół w barciach i kłodach powstałych w ramach projektu przywracania tradycyjnego bartnictwa w lasach jest zadowalająca, a jakość pozyskiwanych produ...
Ponad 4,7 tys. osób skorzystało w 2015 r. z możliwości bezwizowego wyjazdu do białoruskiej części Puszczy Białowieskiej - wynika z danych Podlaskiego Oddziału...
Szlachetny ser typu szwajcarskiego, bez konserwantów, idealne źródło wapnia i białka. Rycki Maasdam w bloku zdobył już uznanie na rynku krajowym i zagranicznym ...
Ponad 1 500 osób ubezpieczonych w KRUS w ciągu ostatnich dziecięciu lat doznało uszczerbku na zdrowiu wskutek zakaźnych chorób zawodowych roznoszonych przez kle...
W najbliższy piątek (6.05) w Poznań City Center rozpoczyna się wystawa edukacyjna „Pszczoła w roli głównej …” połączona z kiermaszem produktów pszczelarskich.
Liczne spotkania przy grillu wymagają od nas pewnej dozy kreatywności. Wypieczona karkówka i chrupiąca kiełbaska mogą oczywiście za każdym razem smakować tak...
W dniu 27 kwietnia 2016 r. Zarząd KRIR zwrócił się do Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ministra Zdrowia oraz przewodniczących sejmowych i senackich Komisji Rol...