Wydawnictwo: Masterpress Rok wydania: 2004 ISSN: 1234-7450 Szanowni Państwo, Nadszedł moment akcesji naszego kraju do Unii Europejskiej. Wszyscy na swój sposób przygotowaliśmy się do
W numerze: Wpływ integracji z Unią Europejską na branżę drobiarską Co dalej z małymi przyfermowymi mieszalniami pasz? Koncepcja From Stable to Table - bezpieczeźstwo żywności,
W numerze: Odpady drobiowe i sposoby ich zagospodarowania Zagrożenia związane z utylizacją materiałów zwierzęcych Nowoczesna dezynfekcja, dezynsekcja i deratyzacja - wstępem
W numerze: Wartość pokarmowa polisacharydów w żywieniu drobiu Zastąpienie mączki mięsno-kostnej Śrutą sojową Wegetarianie z mocy prawa Zioła jako alternatywne dodatki paszowe w żywieniu
W numerze: Program SAPARD - wsparcie finansowe rozwoju drobiarstwa Jakość handlowa jaj kurzych na rynku polskim Artykuł promocyjny firmy Kemos Wpływ zabiegów technologicznych na wartość
W numerze: Wybrane aspekty zoohigieniczne w chowie strusi Szczury i myszy Artykuł promocyjny firmy Naturan Higiena w hodowli strusi Gryzonie - źródło zakażenia na fermie drobiu Zagrożenia
W numerze: Biobezpieczeźstwo we współczesnym drobiarstwie Szkodliwość pasożytów zewnętrznych w produkcji drobiarskiej cz. II Pluskawa domowa - pasożyt ludzi i ptactwa domowego Artykuł promocyjny