W związku z postanowieniami rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 4 listopada 2014 r. poz. 1536 zmieniającymi rozporządzenie w sprawie realizacji niektórych za...
Minusowe temperatury zdziesiątkowały zawiązki owoców na Węgrzech. Być może przepadła nawet połowa plonów – ocenił w piątkowym wydaniu dziennika „Magyar Hirlap” ...
Organiczny kierunek rozwoju produkcji żywności staje się coraz powszechniejszym kierunkiem ekspansji. Mleczarnie z reguły rozwijają skup surowca, a następnie pr...
Dziesięć dni wcześniej niż rok temu pojawiły się w sprzedaży polskie truskawki. Owoce pochodzą z wysokich tuneli. Truskawki oferowane są na Rynku Hurtowym w Bro...
Lubelszczyzna jest drugim, pod względem wielkości, regionem w Polsce, znanym z produkcji i przetwórstwa owoców. Wraz z wiosną, jak co roku, firmy z tej branży ...
Przetwórstwo w Polsce wykorzystuje przede wszystkim surowce pochodzące z krajowego rolnictwa. Najwięcej importujemy wieprzowiny, która pokrywa 1/3 krajowych pot...
Zakon Kawalerów Maltańskich nie tylko prowadzi szpitale i działalność dobroczynną, ale produkuje też wino we włoskich regionach: Umbria, Friuli- Wenecja Jul...
Wiele razy powtarzana nieprawdziwa informacja w końcu zaczyna być uznawana za prawdę. Tak właśnie jest w przypadku 5 najpopularniejszych mitów, jakie krążą o so...