Ogólnopolska kampania „Kupuj świadomie PRODUKT EKOLOGICZNY” prowadzona przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi we współpracy z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Ro...
Wartość polskiego rynku żywności ekologicznej szacowana jest na 1,36 mld zł w cenach detalicznych. To stanowi tylko 0,5 proc. całego rynku spożywczego, jednak...
Wydaje się, że rolnictwo ekologiczne w Polsce skazane jest na walkę o przetrwanie. Nigdy nie było oczkiem w głowie polskich polityków i urzędników, a ostatnie...
W Krakowie 20-22 maja w Międzynarodowym Centrum Targowo- Kongresowym EXPO Polska Izba Żywności Ekologicznej współorganizuje targi ekologiczne Bio Green...
Na sesji plenarnej zatwierdzono w minionym tygodniu sprawozdanie w sprawie planu działania na rzecz rolnictwa ekologicznego, które skupiło się na wielu za...
Komisja AGRI Parlamentu Europejskiego przyjęła jednogłośnie swoje sprawozdanie na temat planu działania na rzecz rolnictwa ekologicznego zaproponowanego przez...
Pochodzenie produktów spożywczych w coraz większym stopniu wpływa na decyzje zakupowe klientów. Niemal połowa Polaków uważa, że na rynku powinno być więcej żyw...
Żywność ekologiczna oznacza więcej witamin i minerałów oraz brak szkodliwych produktów ochrony roślin. Konsumenci wiedzą to coraz lepiej. Niemal 7 na 10...
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi uprzejmie informuje, że Parlament Europejski, Rada Unii Europejskiej i Komisja Europejska podpisały wspólną deklarację, zgo...
Informujemy, że od 1 stycznia 2022 r. będzie stosowane Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2018/848 z dnia 30 maja 2018 r. w sprawie produkcji...