Ogromne zaangażowanie klientów i pracowników, imponujący wynik zebranych 612 ton elektroodpadów oraz prawie 400 tysięcy rozdanych sadzonek wrzosów, tak...
Produkcja wołowiny w zgodzie z naturą – nowy wymóg rynku?
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy we Wrocławiu zaprasza uczniów klas I-VII szkół podstawowych z województwa dolnośląskiego do wzięcia udziału ...
Polscy rodzice mają świadomość, że nadwaga i otyłość nie tylko utrudniają codzienne funkcjonowanie, ale również zwiększają ryzyko wystąpienia groźnych...
Rusza nabór na XV edycję Studiów Podyplomowych w Instytucie Ochrony Roślin – Państwowym Instytucie Badawczym. Tematyka studiów koncentrować się będzie na...
„Płynne złoto”, które z roku na rok coraz chętniej używane jest przez osoby, świadomie dbające o zdrowie całej rodziny.
O badaniach nad agrofagami, a także o działalności naukowej i komercyjnej Kliniki Chorób Roślin IOR – PIB opowiada prof. dr hab. Natasza Borodynko-Filas, kierownik Kliniki.
16 października br. obchodziliśmy 41. Światowy Dzień Żywności. Ustanowione w 1979 roku przez ONZ święto ma na celu przybliżanie tematu globalnych problemów...
Urszula Bogusiewicz zdobyła wyróżnienie w ogólnopolskim konkursie na Najlepszego Doradcę Ekologicznego. Nagrody wręczono 9 października podczas Międzynarodowych...
Rozpoczęcie edukacji czy powrót do szkoły po wakacjach bywa dla dziecka trudny. Sytuacji nie ułatwia fakt kilkumiesięcznej edukacji zdalnej oraz wciąż trwająca ...