Kampania „Moc Polskich Warzyw” nie zwalnia tempa. W ramach projektu powstał cykl filmów z polskimi plantatorami, którzy opowiadają o produkcji polskich...
Rodzice chcąc dla swoich dzieci jak najlepiej, często nieświadomie, popełniają błędy w ich żywieniu, które mogą być przyczyną trudności w nauce, koncentracji, a...
Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu zaprasza 10 grudnia o godz. 10.00 na szkolenie w ramach operacji „Rolnictwo ekologiczne – lepsza strona do...
Rodzaj Rubus, do którego należy m.in. malina, obejmuje około 17 podrodzajów i 740 gatunków. Spośród nich największe znaczenie mają europejskie gatunki maliny ...
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Łodzi prowadząc kampanie #KupujŚwiadomieProduktPolski z satysfakcją ogłasza konkurs, organizowany przez...
Poziom wód gruntowych w Polsce obniżył się w ostatnich kilku latach o dwa metry. Zasoby nie odnawiają się w takim tempie, jak dawniej. Zmiana klimatu wpływa na ...
Mleko i jego przetwory powinny być stałym składnikiem zróżnicowanej diety dzieci, jak i dorosłych. Dzięki obecności w nim wielu składników odżywczych i...
Profesor Hazem M. Kalaji z Katedry Fizjologii Roślin Instytutu Biologii SGGW jako jeden z czwórki polskich naukowców znalazł się na liście najczęściej...
We wtorek 24 listopada przypada nietypowe święto – tego dnia obchodzimy Dzień Buraka. To niepozorne warzywo, przez lata obecne w tradycyjnej kuchni, dziś...
18 listopada w Centrali Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego Komisja Konkursowa pod przewodnictwem Prezes KRUS dr Aleksandry Hadzik dokonała wyboru naj...