Mleko i jego przetwory powinny być stałym składnikiem zróżnicowanej diety dzieci, jak i dorosłych. Dzięki obecności w nim wielu składników odżywczych i...
Profesor Hazem M. Kalaji z Katedry Fizjologii Roślin Instytutu Biologii SGGW jako jeden z czwórki polskich naukowców znalazł się na liście najczęściej...
We wtorek 24 listopada przypada nietypowe święto – tego dnia obchodzimy Dzień Buraka. To niepozorne warzywo, przez lata obecne w tradycyjnej kuchni, dziś...
18 listopada w Centrali Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego Komisja Konkursowa pod przewodnictwem Prezes KRUS dr Aleksandry Hadzik dokonała wyboru naj...
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Lublinie serdeczne zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich z województwa lubelskiego do wzięcia udziału w...
Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza 25-27 listopada o godz. 17:00, do udziału w trzydniowym szkoleniu online „Innowacyjne rozwiązania w...
Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza 23-24.11.2020 r. do udziału w szkoleniu online „Innowacje w dolnośląskim winiarstwie”, realizowanym w ramach...
Szczepionki zwykle wymagają lat badań i testów, zanim mogą zacząć być stosowane. W przypadku koronawirusa naukowcy ścigają się, aby do przyszłego roku...
Zapraszamy do wzięcia udziału w quizie na temat historii hodowli i uprawy polskich malin. Przybliżamy w ten sposób ten wspaniały gatunek i dorobek całego śro...
Innowacyjne badania prowadzone w Instytucie Ochrony Roślin – PIB mogą w przyszłości realnie wesprzeć poprawę zdrowotności gleby i odbudowę oraz utrzymanie natur...