Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Wpływ procesu wędzenia na bezpieczeństwo żywności

3 grudnia 2015
Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu rozpoczyna, na zlecenie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi organizuje cykl szkoleń pod nazwą  „Wpływ procesu wędzenia na bezpieczeństwo żywności”.

 Głównym celem szkoleń jest przekazanie informacji dotyczącej problemu nieprzekraczania przyszłych limitów zawartości benzo(a)pirenu i sumy czterech WWA (benzo(a)pirenu, benzo(a)antracenu, benzo(b)fluroantenu i chryzenu) w mięsie wędzonym i produktach mięsnych wędzonych.

 Zakres wiedzy  przekazany podczas szkoleń ułatwi proces dostosowania się zakładów prowadzących przetwórstwo mięsa do nowych norm w odniesieniu do WWA, które wejdą w życie od 1 września 2014 roku.

Koszty uczestnictwa w szkoleniu i koszty organizacyjne finansowane są z budżetu projektu. Chętni do uczestniczenia w szkoleniach mogą się zgłaszać Ośrodków Doradztwa Rolniczego stosownie do terenu województwa.





POWIĄZANE

Rola mikrobiomu i diety w utrzymaniu zdrowych jelit Mikroorganizmy zamieszkują z...

Na różnych etapach życia nasze zapotrzebowanie na składniki odżywcze ulega zmian...

Związek Polskich Przetwórców Mleka zaprasza na bezpłatne szkolenie pt.: „Opakowa...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę