Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Wpływ procesu wędzenia na bezpieczeństwo żywności

3 grudnia 2015
Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu rozpoczyna, na zlecenie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi organizuje cykl szkoleń pod nazwą  „Wpływ procesu wędzenia na bezpieczeństwo żywności”.

 Głównym celem szkoleń jest przekazanie informacji dotyczącej problemu nieprzekraczania przyszłych limitów zawartości benzo(a)pirenu i sumy czterech WWA (benzo(a)pirenu, benzo(a)antracenu, benzo(b)fluroantenu i chryzenu) w mięsie wędzonym i produktach mięsnych wędzonych.

 Zakres wiedzy  przekazany podczas szkoleń ułatwi proces dostosowania się zakładów prowadzących przetwórstwo mięsa do nowych norm w odniesieniu do WWA, które wejdą w życie od 1 września 2014 roku.

Koszty uczestnictwa w szkoleniu i koszty organizacyjne finansowane są z budżetu projektu. Chętni do uczestniczenia w szkoleniach mogą się zgłaszać Ośrodków Doradztwa Rolniczego stosownie do terenu województwa.





POWIĄZANE

Waszyngton, 10 września 2025 r. – Amerykański Departament Rolnictwa (USDA) ogłos...

Instytut Spraw Obywatelskich włączył się w konsultacje dwóch projektów ustaw,któ...

Podróże często kuszą nas egzotycznymi roślinami, które zachwycają nas do tego st...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę