Konsumenci wyrobów cukierniczych są od wielu lat dość mocno podzieleni. Wśród nich wyróżniamy dwie grupy. Pierwsza to osoby, które kupują gotowe ciasta pakowane...
O tym, jak trudno jednoznacznie określić smak idealnej kawy, świadczyć może fakt, że palone ziarna zawierają ponad 700 związków aromatycznych, a na jej bukiet w...
Od tego roku Monier BRAAS wprowadził gwarancję funkcjonalności na membranę Divoroll Maximum+ 2S oraz trzy nowe folie wstępnego krycia: Divoroll Universal+ 2S, D...
Rzeczywistość, w której żyjemy ewoluuje coraz szybciej, a najbardziej spektakularną zmianą, która ułatwia nam codzienne obowiązki jest Internet Rzeczy. Prawdo...
Trzy kolejne firmy z branży przetwórczej dołączyły do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego, która promuje żywność wysokiej jakości. Ob...
Stres oksydacyjny to stan zakłóconej równowagi między wolnymi rodnikami (utleniaczami) a antyoksydantami (przeciwutleniaczami) w organizmie. Jest on jednym z...
Nowe produkty, innowacyjne akcje promocyjno-marketingowe oraz wiele wydarzeń. Drugie półrocze w branży winiarskiej będzie bardzo emocjonujące. Członkowie Zw...
Codzienne gotowanie wcale nie musi być rutyną. Czasami wystarczy spojrzeć na nie kreatywnie, z innej perspektywy. Standardowe składniki, które z reguły służą n...
Udomowione gatunki roślin pojawiły się w Europie 500 lat wcześniej, niż dotąd uważano. Naukowcy opublikowali wyniki najnowszych badań w "PNAS".
Komputer, odrobina wyobraźni i Ketchup Włocławek - to wystarczy, aby wziąć udział w konkursie internetowym „Kreator Kultowości Włocławka” który właśnie wystartował!