Wrzesień każdemu z nas kojarzy się z pierwszym dzwonkiem w szkole i pomimo, że z czasem wyrastamy ze szkolnej ławki, to jednak chęć zdobywania nowych umie...
Za nami Dzień polskiej żywności. Za sprawą nietypowego święta, 25 sierpnia (już po raz czwarty) rodzime produkty spożywcze były w centrum zainteresowania. Po...
Nitki, wstążki, pióra, świderki, spaghetti… To jedne z kilkuset rodzajów makaronu. W połączeniu z dobrą włoską muzyką – każda z form tworzy wspaniały duet i...
Podczas finału XVI edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów komisja konkursowa nominowała produkty i potrawy do ogólnopolskiej nagrody Perła 2016.
Lato powoli dobiega końca. Jak nie dać się nadchodzącej jesieni i z pozytywnym nastawieniem wejść w nową porę roku? Odpowiedź jest jedna - zapewnić naszemu org...
Ceremonia rozdania pucharów, w tym Pucharu Prezesa Agencji Nieruchomości Rolnych, zakończyła Regionalne Zawody w Skokach przez Przeszkody w Walewicach. Zawody...
Fundacja Carrefour przekazała grant na zakup ciężarówek – chłodni, które niezbędne są do odbioru i transportu darowanej żywności ze sklepów. Jest to kolejny...
Pomidory to zdrowy i nieodłączny element każdej diety. Warzywa te – dostępne zarówno w postaci świeżej, jak i przetworów pomidorowych – są źródłem wielu cen...
W tegorocznej edycji prestiżowych nagród turystycznych World Travel Awards dla Europy, Portugalia zdobyła aż 24 statuetki – najwięcej ze wszystkich ocenianych ...
W Polsce jabłka są najbardziej popularnym owocem. Według danych GUS za rok 2015 średnio, na miesiąc, przeciętny Polak spożywał 3,6 kg owoców i ich przetworów....