A_BIO_AGRO_950

Powakacyjny powrót do rzeczywistości – zachowaj młodość ducha

Wrzesień każdemu z nas kojarzy się z pierwszym dzwonkiem w szkole i pomimo, że z czasem wyrastamy ze szkolnej ławki, to jednak chęć zdobywania nowych umie...

15 września 2016

Za nami Dzień polskiej żywności. Pomysł na chłodną jesień: rozgrzewająca zupa

Za nami Dzień polskiej żywności. Za sprawą nietypowego święta, 25 sierpnia (już po raz czwarty) rodzime produkty spożywcze były w centrum zainteresowania. Po...

14 września 2016

Makaron do taktu – na wiele melodii

Nitki, wstążki, pióra, świderki, spaghetti… To jedne z kilkuset rodzajów makaronu. W połączeniu z dobrą włoską muzyką – każda z form tworzy wspaniały duet i...

14 września 2016

Dolnośląskie Perły 2016

Podczas finału XVI edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów komisja konkursowa nominowała produkty i potrawy do ogólnopolskiej nagrody Perła 2016.

14 września 2016

Danie lekkie jak z płatka

Lato powoli dobiega końca. Jak nie dać się nadchodzącej jesieni i z pozytywnym nastawieniem wejść w nową porę roku? Odpowiedź jest jedna - zapewnić naszemu org...

13 września 2016

Pokaz musztry kawaleryjskiej i puchary dla najlepszych jeźdźców

Ceremonia rozdania pucharów, w tym Pucharu Prezesa Agencji Nieruchomości Rolnych, zakończyła Regionalne Zawody w Skokach przez Przeszkody w Walewicach. Zawody...

13 września 2016

Carrefour funduje ciężarówki dla Banków Żywności

Fundacja Carrefour przekazała grant na zakup ciężarówek – chłodni, które niezbędne są do odbioru i transportu darowanej żywności ze sklepów. Jest to kolejny...

13 września 2016

Co kryje w sobie pomidor i produkty pomidorowe?

Pomidory to zdrowy i nieodłączny element każdej diety. Warzywa te – dostępne zarówno w postaci świeżej, jak i przetworów pomidorowych – są źródłem wielu cen...

9 września 2016

Portugalia z rekordowymi 24. Oskarami turystycznymi

W tegorocznej edycji prestiżowych nagród turystycznych World Travel Awards dla Europy, Portugalia zdobyła aż 24 statuetki – najwięcej ze wszystkich ocenianych ...

8 września 2016

Spożywanie jabłek może pomóc redukować zagrożenie otyłością u dzieci.

W Polsce jabłka są najbardziej popularnym owocem. Według danych GUS za rok 2015 średnio, na miesiąc, przeciętny Polak spożywał 3,6 kg owoców i ich przetworów....

8 września 2016
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę