Dzieci mogą jeść wszystko! Naprawdę. Odrzućcie mity o mdłych papkach i nieapetycznych, ale zdrowych obiadkach. Wasze dzieci mogą jeść też Wasze ulubione da...
Reaktywacja wystawy o historii rolnictwa, remont zabytkowych zabudowań a także wymiana ścieżek na terenie Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu (Podlaskie) będzie...
Od 2011 roku specjaliści z branży spożywczej spotykają się co kwartał, aby ocenić żywność polskich producentów. Artykuły najwyższej jakości są przez nich nagra...
Wraz z renesansem kultury kawowej w Polsce „zalewajka” rodem z PRL-u powoli odchodzi do lamusa. Świetnym sposobem na odkrywanie alternatywnych metod parzenia...
W dniach 10 – 12 października 2016 r. w gmachu Politechniki Warszawskiej odbyła się dziesiąta edycja Międzynarodowej Wystawy Wynalazków (International Warsaw In...
Do rekordowego w historii minimum spadło spożycie chleba we Włoszech. Każdy w tym kraju zjada średnio 85 gramów pieczywa dziennie, czyli mniej niż dwie...
Ciągły pośpiech i brak czasu sprawia że zapominamy o jedzeniu, które pozostawione przed dłuższy czas ulega zepsuciu, w wyniku czego często ląduje w koszu. Co za...
Kinga dopiero wkracza w dorosłe życie, ale już przeżyła bardzo wiele trudnych chwil. Mimo to nie poddaje się i uparcie realizuje swoje marzenia. Ona oraz...
Rynek rządzi się różnymi prawami. Jednak głównym celem, jaki przyświeca wszystkim jego graczom, jest zainteresowanie konsumenta ofertą danego producenta i...