Kuchnia Italii to prawdziwe królestwo smaków. Proste składniki tworzą tu dania o niebywałym aromacie i wyglądzie. Nie bez powodu włoskie restauracje przyciąga...
Kto nie lubi rozsmakowywać się o poranku świeżą i chrupiącą bagietką? Albo zajadać się pysznymi chrupkimi bułkami z ulubionymi dodatkami? Dla tych, którzy nie...
VII Międzynarodowe Targi Wyposażenia Sklepów RetailShow 2016 dobiegły końca. Właściciele i zarządzający sklepami mogli wybierać spośród szerokiej oferty ponad...
25 listopada w hotelu DoubleTree by Hilton w Łodzi odbędzie się II edycja balu charytatywnego firmy De Heus. Goście z okolic Łodzi i całej Polski wezmą udział ...
Serek topiony jest produktem, który idealnie wkomponowuje się w Świąteczne Menu. Może być bazą zarówno wigilijnych zup i sosów do ryb, a także polew do ciast i ...
Clean Label to ważny, o ile nie najważniejszy termin obowiązujący od kilku lat w przemyśle spożywczym. Zgodnie z jego założeniami firmy działające w tej branży ...
Już 26 listopada stu jedenastu uczniów szkół średnich z województwa kujawsko-pomorskiego weźmie udział w pierwszym etapie 63. Olimpiady Chemicznej, której organ...
Organizm łatwo ją przyswaja, ale niestety nie potrafi kumulować, dlatego musimy ją nieustannie uzupełniać, by nie doprowadzić do zaburzeń pracy naszego...
Badacze - w tym uczona z Polski - rzucili światło na to, jak usprawnić przebieg fotosyntezy, kiedy roślinę zaczyna skrywać cień. Zmodyfikowane genetycznie przez...
Dobiegło końca Święto Młodego Wina, organizowane przez Sandomierskie Stowarzyszenie Winiarzy. Była to czwarta edycja imprezy, cieszącej się z roku na rok co...