Fundacja ANWIL dla Włocławka ogłosiła wyniki zorganizowanego po raz pierwszy konkursu grantowego „Uczę się z ANWIL”, a także drugiej edycji programu stypendia...
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) opublikował raport dotyczący pozostałości środków ochrony roślin w żywności dostępnej w Europie. Wyniki ba...
Samochody bez kierowcy będą do 2030 roku stanowić około 25 proc. pojazdów przewożących pasażerów w krajach rozwiniętych - ocenia firma Gartner. Już teraz proto...
Pieczywo mrożone pozwala zachować ciągłość sprzedaży świeżych wyrobów piekarskich przez cały dzień. Dlatego pomimo mitów jakie krążą na jego temat, staje się co...
Najlepsze polskie produkty: tradycyjne wędliny, domowe sery, potrawy wigilijne, pieczywo, ciasta, miody, a także ekologiczne soki i przetwory owocowe będzie moż...
Jesień to czas infekcji i przeziębień, często kończących się kuracją antybiotykową. Wiadomo jednak, że takie leczenie ma też swoje uboczne skutki, którym możemy...
Piwo to jeden z najpopularniejszych trunków, po który bardzo chętnie sięgają Polacy. Wbrew pozorom nie jest tylko złocistym płynem z pianą - chmiel to ponad...
Spotkania w gronie znajomych są okazją nie tylko do spędzenia wolnego czasu, ale też wspólnego posiłku. Zamiast niezdrowych przekąsek, warto zaserwować...
Prezydent Boliwii Evo Morales uczestniczył w niedzielę w rytualnych, prowadzonych przez Indian z plemienia Ajmarów, modlitwach o deszcz. W kraju panuje bowiem...
Turystyka, w tym również agroturystyka, to ważna gałąź gospodarki. Polska ma w tym zakresie ogromny potencjał. Dowodem jest ekspozycja przygotowana przez Mini...