Popularyzacja roślinnych trendów w odżywianiu, wegetariańskie i wegańskie inicjatywy, restauracje wege – w naszym kraju kuchnia roślinna zyskuje coraz większą...
Pod koniec października zmierzch nadchodzi wcześnie. W przyprawiającym o dreszcze chłodzie opatuleni przechodnie nerwowym krokiem spieszą do swoich...
W ciągu najbliższych lat w szpitalach mogą się pojawić drukarki pozwalające tworzyć funkcjonalne organy Z druku 3D coraz częściej korzysta medycyna. Naukowcy...
Culinary On to wyjątkowe miejsce nie tylko na mapie Warszawy, ale także Polski, w którym spotykają się i współpracują ze sobą dwaj wybitni szefowie kuchni...
Pozbawione wartości odżywczych, ciężkostrawne i trujące, jeśli nie same w sobie to przez zawartość asymilowanych ze środowiska metali ciężkich – grzyby nie zaws...
Jak powszechnie wiadomo, aby zdrowo żyć trzeba dobrze się odżywiać. Oznacza to bez wątpienia, że w codziennym jadłospisie powinny znaleźć się odpowiednie ilości...
Co kojarzy się z włoską kuchnią? Oczywiście pizza i makaron. Ale Włosi kochają również ryby i owoce morza! Jednak aby zjeść dobrą rybę w stylu włoskim, wcale ni...
W codziennym natłoku pracy i obowiązków często trudno znaleźć czas na pożywny, zbilansowany posiłek. Firma Eisberg wyszła naprzeciw tym potrzebom tworząc linię ...
Zgodnie z najnowszymi badaniami rynek spożywczy i gastronomiczny zmienia się w zaskakującym tempie. Wegetarianizm i flexitarianizm umacniają swoją pozycję, a...
Jedenasty z kolei banknot kolekcjonerski wyemitowany w Polsce oraz pierwszy w historii banknot o nominale 19 zł trafił do obiegu. Upamiętnia 100-lecie...