Liczy się nie tylko smak, wygląd i cena – polscy konsumenci podejmując decyzję o wyborze produktów, zwracają również uwagę na sposób ich powstawania. 61% z nas ...
Skutki koronawirusa wymusiły zmiany na wszystkich przedsiębiorcach. Coraz więcej firm przenosi swoje usługi do sieci lub rozszerza swoją działalność w obszarze ...
Firma znana z produktów roślinnych, takich jak Delma, Rama, Flora, Kasia czy Violife, otworzy Centrum Nauk o Żywności.
Tego lata fani marki Starbucks w Polsce będą mieli okazję spróbować zwariowanego, mocno różowego Ruby Flamingo Frappuccino. To pierwszy tego typu napój...
Migdały pochodzą z Bliskiego Wschodu, natomiast orzechy nerkowca przywędrowały do nas z Ameryki Południowej. Charakteryzują się bogactwem składników mineralnych...
Roślinne sery, dania gotowe, jaja, ryby i owoce morza stanowią jedne z największych okazji w sektorze roślinnym - wynika z nowego badania przeprowadzonego...
Mleko świeże Polmlek to produkt z polskiego mleka pochodzącego z gospodarstw, które dbają o dobrostan zwierząt i najwyższe standardy produkcji. Priorytetem...
Epidemia, w tym zakaz spotkań masowych, niekorzystnie wpłynęły na cały sektor spożywczy - mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop Sp. z o.o.
Polskie wina są fenomenem ostatnich lat. Choć branża winiarska w naszym kraju odrodziła się zaledwie kilka lat temu to wina z Polski są już nagradzane na...