Podaż Produkcja i podaż w 2000r. na poziomie roku poprzedniego W 2000 r. produkcja mięsa drobiowego ukształtuje się prawdopodobnie na poziomie zbliżonym do ubiegłorocznego, tj. ok.
Po zmniejszeniu tempa wzrostu produktu krajowego brutto w 1998 roku i w l połowie 1999 roku, gospodarka ponownie ożywiła się. W IV kwartale ub. roku wzrost PKB osiągnął 6,2%, a w l
W 2000 r. produkcja mięsa drobiowego ukształtuje się na poziomie zbliżonym do ubiegłorocznego i wyniesie ok. 570-575 tys. ton wobec 573 tys. ton w 1999 r. zmniejszenie ubojów drobiu
Przyczyna Cholera drobiu wywołana jest przez Pasteurella multocida (kilka serotypów). Źródła i drogi zakażenia Choroba rozprzestrzenia się poprzez kontakt z chorymi ptakami, skażoną wodę i
Prof. dr hab. Jacek Kijowski - Akademia Rolnicza im. A. Cieszkowskiego , Poznań SYSTEMOWE GWARANCJE JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA ZDROWOTNEGO PRODUKTÓW DROBIARSKICH Pojęcie jakości produktów
Dr hab. prof. nadzw. Andrzej Rutkowski JAKOŚĆ PASZ A BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE PRODUKTÓW DROBIARSKICH Bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiarskich należy rozpatrywać w trzech aspektach. Po
Dr hab. Krystyna Świetlik Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej PROGNOZY POPYTU NA PRODUKTY DROBIARSKIE W POLSCE W LATACH 2000-2003-2006 W ASPEKCIE WSTĄPIENIA DO UNII
Dr hab. Krystian Dziadek Oddział Badawczy Drobiarstwa w Zakrzewie, Instytut Zootechniki DZIEŃ DZISIEJSZY HODOWLI DROBIU W POLSCE – AKTUALNE PROBLEMY Od szeregu lat obserwowany jest
Prof. dr hab. Stanisław Wężyk Zakład Hodowli i Produkcji Drobiu EKONOMICZNE REPERKUSJE OGRANICZENIA KLATKOWEGO CHOWU DROBIU Mimo pewnej dekoniunktury w krajowym drobiarstwie można przypuszczać,
Węgiel drzewny dodatkiem paszowym XXI wieku dr hab. Teresa Majewska Katedra Drobiarstwa Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego Zioła w paszach dla drobiu Dr inż. Ewa Gornowicz Instytut