Produkowana w Polsce śruta rzepakowa może w dużej części zastąpić importowane białko paszowe - uważa dyrektor generalny Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju Adam Stępień. Organizacja chce przekonać hodowców bydła i trzody do wykorzystywania śruty rzepakowej w żywieniu zwierząt.
Firma De Heus wprowadziła na rynek nowy produkt Bestermine Drożdże – mieszankę mineralną z wysoko skoncentrowaną dawką żywych drożdży, dla zapewnienia...
14 i 15 października w Warszawie odbędzie się I edycja Agro Days. Dni Hodowcy 2017. Wydarzenie, o unikalnej formule biznesowo-edukacyjnej, łączy dwa...
W sobotę 3. czerwca w Woźnikach (k. Zatora) odbyło się otwarcie wyjątkowej przestrzeni dla dzieci z unikalnym ogrodem i ścieżką sensoryczną. To kolejny projekt...
Kolejne polskie mleczarnie rozpoczęły produkcję mleka i produktów non GMO. Jest to odpowiedź na trend konsumencki i nowe wymagania sieci handlowych. Choć us...
Już niedługo dzieci ze Szkoły Podstawowej w Woźnikach (k. Zatora) lekcje przyrody odbywać będą w wyjątkowej scenerii ogrodu. Nie będzie to jednak zwykły...
Jak poruszać się na drodze? O czym pamiętać spacerując po ciemku? Jak bezpiecznie jeździć na rowerze? - to kilka ważnych pytań, na które w środę, 10 maja, świe...
Dnia 10 kwietnia br. Komisja Europejska opublikowała po raz pierwszy bilans proteinowy w UE. Określa on przegląd produkcji, konsumpcji oraz handlu wszystkich...
De Heus – wiodący producent pasz - udoskonala platformę sprzedaży elektronicznej i uruchamia nowy Pulpit Klienta. Nowoczesna platforma usprawnia zamawianie pa...
W odpowiedzi na poselski projekt ustawy o wykorzystaniu roślin wysokobiałkowych w paszach, samorząd rolniczy w dniu 17 lutego 2017 r. przedstawił...