Główny Inspektorat JHARS podał najnowsze informacje o egzaminach kwalifikacyjnych w zakresie klasyfikacji tusz zwierząt rzeźnych w systemie EUROP w II i III kwa...
Według przedstawicieli branży mięsnej wszystko wskazuje na to, że najbliższe Święta Wielkanocne będą najdroższymi w historii. Coraz więcej zakładów ogłasza bank...
Ogólnopolski Związek Zawodowy Lekarzy Weterynarii przysłał do naszej radakcji odpowiedź na nasz artykuł z dnia 08 lutego 2023 pt."Nie do końca zasadny sprzeciw ...
Sokołów S.A. sfinalizował kolejną inwestycję, której celem jest minimalizacja wpływu procesów produkcyjnych na środowisko naturalne. Jest nią nowa przyzakładowa...
Jak poinformował Główny Inspektoroat Weterynarii, dzięki staraniom Głównego Lekarza Weterynarii w tym składanymi sukcesywnie do Komisji Europejskiej wnioskami...
Większość chłodni składowych wysłała do swoich klientów komunikaty opierające się na notowaniach OFE dotyczące wysokości dodatkowych opłat za składowanie i mroż...
Komisja Europejska oczekuje, że popyt na mięso będzie się rozwijał w przeciwnym kierunku w Unii Europejskiej i na świecie w ciągu najbliższych dziesięciu lat. K...
Znana z doskonałej jakości wędlin marka Dobrowolscy stworzyła linię dań gotowych „Dobrowolscy od Kuchni”. To aż pięć zupełnie nowych produktów na bazie najwyższ...
Jak publikuje Federalny Urzęd Statysty (Destatis) według wstępnych wyników na dzień 3 listopada 2022 r. w Niemczech hodowano 21,3 mln świń. Dodatkowo Federalny ...
Już 15 i 16 października b.r. w Centrum Targowo-Kongresowym EXPO XII na ul. Prądzyńskiego w Warszawie będzie miało miejsce wyjątkowe wydarzenie dla środowiska a...