Figa, sery kozie, Homer i receptury podkarpackie. Pora wyjaśnić tę tajemnicę związaną z nazwą Gospodarstwa „Figa” Rodziny Maziejuków. Okazja jest znakomita, wła...
Choć mają świadomość kryzysu wodnego, nie obawiają się, że zabraknie wody w kranach. Cenią rolnictwo zrównoważone, a rolnikom chętnie wręczyliby nasiona roślin ...
Wysokie emisje gazów cieplarnianych, zanieczyszczenie wód i gleby hormonami i antybiotykami, gigantyczne zużycie wody pitnej, rosnące ryzyko kolejnych pandemii ...
Deszczówkę powinno się traktować współcześnie jak cenny skarb. Oszczędzając zużycie wody wodociągowej, nie tylko zmieniejszamy wydatki, ale też dbamy o środowis...
Jak poinformował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa do 18 października 2022 r. będą prowadzone bezpłatne szkolenia dotyczące zakładania i funkcjonowania spółdzi...
W Wałczu w ramach współpracy Eurowind Energy oraz Zakładu Energetyki Cieplnej powstanie Park Energetyczny w ramach projektu Power-to-X (PTX). To zupełnie nowe m...
Dzięki zdjęciom zrobionym przez satelity orbitujące wokół Ziemi, udało się znaleźć wyciek ropy naftowej w Zatoce Meksykańskiej, a innym razem ocenić straty wywo...
Jabłka – superfood z sadu! Jesienią polskie sady obfitują w jabłka, które nie tylko są wyjątkowo pyszne, ale mają też wiele właściwości prozdrowotnych. Istnieje...
W ciągu ostatnich dwóch dekad kraje europejskie przeniosły akcent swoich działań z usuwania odpadów na ich ponowne wykorzystanie. Coraz większą wagę przykłada s...
Ogólnopolska kampania „Kupuj świadomie PRODUKT EKOLOGICZNY” prowadzona przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi we współpracy z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Ro...