Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

W Sandomierzu - Czas Dobrego Sera

Podczas VI edycji festiwalu “Czas Dobrego Sera w Sandomierzu można będzie spróbować przysmaków na co dzień nieznanych: ekologicznych tradycyjnych serów ko...

12 maja 2016

UE – komisja poszerza listę substancji dopuszczonych dla rolnictwa ekologicznego

Dnia 30 kwietnia br. w Dzienniku Urzędowym KE (L116//8) ukazało się  rozporządzenie wykonawcze Komisji UE/673/2016 z dnia 29 kwietnia br. zmieniające roz...

11 maja 2016

Zmiany w rolnictwie ekologicznym PROW 2014-2020

30 kwietnia 2016 r. weszło w życie znowelizowane rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania pomocy fi...

10 maja 2016

Włochy: Mleczarski potentat Granarolo inwestuje w ekologiczne warzywa

Organiczny kierunek rozwoju produkcji żywności staje się coraz powszechniejszym kierunkiem ekspansji. Mleczarnie z reguły rozwijają skup surowca, a następnie pr...

4 maja 2016

Rośnie rynek produktów ekologicznych w UE

Coraz więcej unijnych obywateli docenia żywność ekologiczną, co wyraża się w rosnących zakupach takich produktów. W 2014 r. rynek sprzedaży produktów eko...

26 kwietnia 2016

Ekologiczne WorldFood Warsaw

W 2017 roku wartość rynku żywności ekologicznej w Polsce może przekroczyć 1 miliard złotych. Nic dziwnego, że strefa EcoFood oraz liczne panele dyskusyjne i kon...

25 kwietnia 2016

Sprzedaż żywności przez rolników – konsultacje publiczne

Rozpoczął się etap konsultacji publicznych rządowego projektu ustawy o zmianie niektórych ustaw w celu ułatwienia sprzedaży żywności przez rolników.

21 kwietnia 2016

Jubileuszowe Targi Regionalia 2016 tuż tuż!

Już w najbliższy piątek rozpoczną się 5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia. W dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT P...

21 kwietnia 2016

Posiedzenie grupy roboczej Copa-Cogeca „Płatności bezpośrednie i zazielenianie”

W dniu 11 kwietnia 2016 roku w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej Copa-Cogeca „płatności bezpośrednie i zazielenianie”.

19 kwietnia 2016

Moda na wege! Rozsmakuj się w kuchni wegetariańskiej

Wege burgery, bezmięsne kotlety, słodkie pyszności z kaszy jaglanej – dieta wegetariańska kusi bogactwem smaków i szeregiem pełnowartościowych składników odżyw...

6 kwietnia 2016
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę