Podczas VI edycji festiwalu “Czas Dobrego Sera w Sandomierzu można będzie spróbować przysmaków na co dzień nieznanych: ekologicznych tradycyjnych serów ko...
Dnia 30 kwietnia br. w Dzienniku Urzędowym KE (L116//8) ukazało się rozporządzenie wykonawcze Komisji UE/673/2016 z dnia 29 kwietnia br. zmieniające roz...
30 kwietnia 2016 r. weszło w życie znowelizowane rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania pomocy fi...
Organiczny kierunek rozwoju produkcji żywności staje się coraz powszechniejszym kierunkiem ekspansji. Mleczarnie z reguły rozwijają skup surowca, a następnie pr...
Coraz więcej unijnych obywateli docenia żywność ekologiczną, co wyraża się w rosnących zakupach takich produktów. W 2014 r. rynek sprzedaży produktów eko...
W 2017 roku wartość rynku żywności ekologicznej w Polsce może przekroczyć 1 miliard złotych. Nic dziwnego, że strefa EcoFood oraz liczne panele dyskusyjne i kon...
Rozpoczął się etap konsultacji publicznych rządowego projektu ustawy o zmianie niektórych ustaw w celu ułatwienia sprzedaży żywności przez rolników.
Już w najbliższy piątek rozpoczną się 5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia. W dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT P...
W dniu 11 kwietnia 2016 roku w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej Copa-Cogeca „płatności bezpośrednie i zazielenianie”.
Wege burgery, bezmięsne kotlety, słodkie pyszności z kaszy jaglanej – dieta wegetariańska kusi bogactwem smaków i szeregiem pełnowartościowych składników odżyw...