Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Święto Drzewa wśród pól

Już 23 lutego 2016 r. w Starostwie Powiatowym w Limanowej odbędzie się konferencja inaugurująca nowy projekt Klubu Gaja „Święto Drzewa – wśród pól” o roli zadrz...

22 lutego 2016

O rolnictwie ekologicznym

Kierownictwo MRiRW omawiało postulaty przedstawicieli organizacji ekologicznych wynikające z konsultacji publicznych projektu rozporządzenia ministerstwa w spra...

22 lutego 2016

Naukowcy z SGGW opublikowali w British Journal of Nutrition nowe badania nad ekologicznym mięsem i mlekiem

Nowe badania międzynarodowego zespołu naukowców, w tym m.in. ekspertów z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW wskazują na istnienie wyraźnych r...

16 lutego 2016

Z wizytą na targach BioFach

10 lutego podsekretarz stanu Ryszard Zarudzki przebywał z wizytą w Norymberdze, gdzie uczestniczył w Międzynarodowych Targach Żywności i Produktów Ekologicznych BioFach 2016.

11 lutego 2016

Organic Green Gold: rewolucja w nawożeniu ekologicznym upraw

Firma AllOrganic wprowadziła na polski rynek innowacyjny, organiczny nawóz dolistny Organic Green Gold (OGG), wyprodukowany na bazie żywych alg (chlorella), do ...

5 lutego 2016

"Rzeczpospolita": żywność ekologiczna sprzedaje się coraz lepiej

Certyfikowane produkty zdobywają rynek w Polsce. Już w 2017 r. powinniśmy wydać na nie ponad 1 mld złotych - informuje "Rzeczpospolita".

3 lutego 2016

Ekologiczne jaja są bogate w kwasy omega-3

Kwasy tłuszczowe omega-3 są niezbędne dla zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania np. układu krążenia i mózgu. Ponieważ nasz organizm ich nie produkuje, musimy dostarczać je w diecie. Omega-3 znajdziemy m.in. w jajach z gospodarstw ekologicznych.

1 lutego 2016

Apetyt na ekologię i tradycję

Polacy coraz więcej uwagi przywiązują do żywności organicznej i produktów z certyfikatami. Równie chętnie sięgamy po żywność tradycyjną, lokalną czy pochodzącą...

31 stycznia 2016

Apel Copa -Cogeca do unijnych negocjatorów

W reakcji na rozmowy ministrów, Copa i Cogeca apelują do unijnych negocjatorów o szybkie podjęcie decyzji co do przeglądu przepisów UE w zakresie rolnictwa ekol...

19 stycznia 2016

Już trwa II nabór na kurs rolnictwa ekologicznego na Ekologicznym Uniwersytecie Ludowym w Grzybowie

Ruszył nabór na II edycję kursu rolnictwa ekologicznego prowadzonego przez Ekologiczny Uniwersytet Ludowy w Grzybowie (woj. mazowieckie). Kurs skierowany jest do osób chcących prowadzić gospodarstwo metodami ekologicznymi. Wiedzę teoretyczną jak i praktyczną studenci zdobywać będą podczas 21 miesięcy, od 4 kwietnia 2016 do grudnia 2017.

17 stycznia 2016
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę