W odpowiedzi na przedstawiony do zaopiniowania projekt rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych waru...
Połowa Polaków kupuje owoce i warzywa tylko na targowiskach, są to zazwyczaj ci klienci, którzy szukają żywności bezpiecznej, świeżej, prosto od rolnika. Jednak...
Zapraszamy na szkolenie Biologiczna ochrona roślin w rolnictwie ekologicznym, w czwartek 9 marca do DODR, obiektu hotelowego Agro przy ul. Zwycięskiej 4 we Wro...
- Dostrzegając szansę, jaką dla polskich producentów rolnych jest rolnictwo ekologiczne, zarówno w odniesieniu do rynku Unii Europejskiej, jak i możliwości eksp...
Z 3 do 5 lat wydłużony zostanie okres wsparcia, w trakcie którego beneficjenci będą mogli ubiegać się o refundację kosztów, wynikających z uczestnictwa w wybra...
Made in Polska – Lubię To! – to hasło przewodnie tegorocznej Agrokonferencji organizowanej przez BGŻ BNP Paribas. Co roku podczas tego spotkania Bank wyróżnia...
Kombucha - eliksir długowieczności, czyli grzyb herbaciany w postaci ekologicznego mikrobiologicznego napoju herbacianego, robi karierę. Znany już w staro...
Dnia 7 grudnia br. uczestnicy negocjacji (w tym PE, Rada oraz słowacka „prezydencja”) dotyczących zmian prawnych dla rolnictwa ekologicznego zdecydowali o przes...
Na banany wydajemy rocznie ponad 1 mld zł, co przekłada się na 375 tys. ton (wg GUS). Na statystycznego Polaka przypada ponad 7 kg. To wciąż mniej niż średnia...
Ministrowie rolnictwa jednomyślnie przyjęli konkluzje Rady Ministrów dotyczące pozycji rolnika w łańcuchu żywnościowym. Konkluzje obejmują propozycje działań...