Indonezyjski rząd rozważa zmiany w systemie licencji importowych, którego skutkiem miałoby być ich zniesienie dla niektórych produktów i zastąpienie ich klasy...
– Przeobrażenia gospodarcze, demograficzne i społeczno-kulturowe spowodowały znaczący wzrost wydatków chińskich konsumentów w sektorze spożywczym – mówi Marta...
Platts Kingsman (PK) zrewidował swoje szacunki światowego deficytu cukru. Zarówno dla zakończonego niedawno sezonu 2015/16, jak i dla nowo rozpoczętego zostały ...
Hévíz – to urocze miasteczko położone w południowo zachodniej części Węgier, w którym znajduje się największe na świecie jezioro termalne wypełnione wodami mine...
Od powiatu białostockiego rozpoczęły się w czwartek poszukiwania padłych dzików w lasach województwa podlaskiego. Akcja potrwa tydzień, działania prowadzone są ...
Od 7 do 12 ton z hektara zebrali w tym roku właściciele winnic na Podkarpaciu. Zdaniem winiarzy to oznacza urodzajny rok. W regionie jest ich blisko 150 winnic.
W opinii producentów świń oraz lekarzy weterynarii podczas zbiorów zbóż istnieje ryzyko kontaktu ziarna z padliną dzików chorych na ASF oraz ich odchodami skażo...
1,2 biliona złotych - tyle oszczędności już zgromadzili Polacy. Choć to wcale niemało, to eksperci są przekonani, że nasze oszczędności z powodzeniem mogłyby wy...
Według październikowych prognoz Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO), w 2016 r. światowa produkcja drobiu po raz kolejny zwiększy ...
Jeśli jakość polskiej żywności oceniamy na podstawie produktów biorących udział w programie „Doceń polskie”, możemy być więcej niż zadowoleni. Świadomość konsum...