Agenda Komisji DG Agri opublikowała kwartalny, tym razem „jesienny”, krótkoterminowy przegląd rynków rolnych w Unii. Ten 31 stronicowy dokument zawiera...
Naukowcy dowiedli, że jedzenie jednego jaja dziennie redukuje o 12 procent ryzyko wystąpienia udaru. Badania opublikowano w Journal of the American College of Nutrition.
20.10.2016 o godzinie 16.30 we wrocławskim Przylądku Nadziei odbyły się nietypowe herbaciane warsztaty dla najmłodszych. Wydarzenie jest kolejnym owocem wsp...
2 listopada br., w stolicy Wietnamu – Hanoi nastąpiło oficjalne rozpoczęcie wizyty delegacji przedstawicieli europejskiego biznesu towarzyszącej Komisarzowi UE ...
Winiarz z Bordeaux został skazany na dwa lata więzienia i 7,85 miliona euro grzywny za to, że do szlachetnych win z apelacji Medoc, Lalande-Pomerol i Saint-Emil...
– Polska słynie z produktów żywnościowych bardzo dobrej jakości. Wielowiekowe tradycje, stare receptury i najnowsze technologie, w połączeniu z jedną z naj...
Jeszcze przez dwa lata - do 1 stycznia 2019 r. - będzie można karmić zwierzęta paszami zawierającymi genetycznie zmodyfikowane organizmy - zakłada nowelizacja...
Ułatwienie rolnikom sprzedaży żywności wytworzonej we własnym gospodarstwie, taki ma być skutek projektu ustawy, którym zajmie się specjalna podkomisja. Pow...
Grupy robocze Copa - Cogeca ds. zbóż i roślin oleistych potwierdziły złą sytuację na europejskim rynku w 2016 roku, szanse na poprawę zależą od dostępu do śro...
Jeżeli dany artykuł rolno-spożywczy powstał w Polsce i z rodzimych składników, to producenci będą mogli je oznaczyć jako "produkt polski" - stanowi uchwalona...