To, że tłuszcze potrzebne nam są w codziennej diecie wiemy nie od dziś. Co więcej, pojawiają się chwilowe mody na konkretny rodzaj tłuszczu – a to kokosowy, pa...
W ciągu ostatnich dziesięcioleci dobrostan staje się coraz ważniejszym zagadnieniem w produkcji drobiu. Zapalenie skóry (FPD) jest uznawane jako parametr dobro...
Jak informuje WAPA, listopadowy stan zapasów jabłek w państwach unijnych to 5,507 mln ton tych owoców wobec 4,005 mln ton w analogicznym okresie przed...
W dniu 2 grudnia bieżącego roku ukazało się rozporządzenie nr 2016/2104 wpisujące na unijną listę nowy produkt Chronione Oznaczenie Geograficzne Vale of Evesham...
W ostatnich latach rynek fotowoltaiczny w Polsce notuje tempo rozwoju znacznie powyżej średniej europejskiej. Wzrost świadomości ekologicznej oraz ustabi...
Dlaczego na portalach społecznościowych pojawia się coraz więcej zdjęć pustych talerzy opatrzonych hashtagiem #JaStawiam? Angażując internautów w ten nietypowy ...
Z powodu wykrycia wirusa ptasiej grypy podtypu H5N8 na fermie w Gliniku w gminie Deszczno (woj. lubuskie) trzeba będzie uśpić, a następnie zutylizować 37 tys...
Producenci ziemniaków są umiarkowanie optymistyczni przed nadchodzącym rokiem, gdyż liczą na zwiększony eksport i wzrost cen - oceniają eksperci Instytutu Ekono...
Warszawa, 12 grudnia 2016 r. – Bayer Crop Science podsumowuje rok 2016 i działalność Centrów Doradztwa Technicznego.