Zakłady mięsne w Dolnej Saksonii sprzedawały niemieckim zakładom przetwórczym rozmrożone mięso drobiowe jako świeże wyroby - informują niemieckie media.
Z obietnic premiera Kazimierza Marcinkiewicza ucieszą się ci, którzy nie mogą się doczekać zwrotu długów od nierzetelnych partnerów biznesowych, i ci, którzy zbyt długo czekają na rozstrzygnięcia sądów i urzędów.
Rząd Kazimierza Marcinkiewicza przedstawi swój program, przed zaplanowanym na czwartek expose premiera i głosowaniem nad wotum zaufania dla rządu. Deficyt budżetu w 2006 roku ma wynieść 30 mld zł - poinformował w TVP 1 Marcinkiewicz.
Polacy, którzy po 1 maja 2004 r. podjęli pracę w Wielkiej Brytanii, chcą jeść polską żywność. W ciągu ośmiu miesięcy tego roku wartość eksportu artykułów rolno-spożywczych wzrosła w porównaniu z 2004 r. o 59 procent.
Aby dostać dofinansowanie inwestycji, trzeba poprawnie wypełnić wniosek. Pomoc w wypełnianiu wniosków oferuje Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, a także ponad 350 doradców Lubelskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego - w placówkach ...
Duża susza i kłusownicy zrobili już swoje, ale na pewno w tym roku nie zabraknie ryb, przede wszystkim karpi. Właśnie rozpoczęły się odłowy. W naszym województwie jest 78 gospodarstw rybackich.
Takiej pogody na Podkarpaciu nie było od 20 lat. Wyjątkowo sucha i słoneczna jesień sprawia, że woda w rzekach i studniach wysycha w przerażającym tempie. Płoną torfowiska a w lasach sytuacja jest alarmująca. Wiadomo też, że gorsze będą ...
300 tysięcy mielonych kotletów, które zostały rozprowadzone w sieci sklepów Leclerc na południu Francji było skażonych bakteriami z grupy Coli.
Na rynku spożywczym zapanowała wolnoamerykanka. Zwycięża ten, kto wyprodukuje taniej, a jego wyroby będą „zjadliwe”. Gdzież te czasy, gdy cechy rzeźników konkurowały ze sobą jakością wyrobów? Dziś lepszy jest ten, kto sprzeda najwięcej. ...
Można odliczać dni do powstania pierwszych na Podlasiu przyzagrodowych serowarni. Gospodarze z Rogowa i Kościuk nad Narwią będą w nich wyrabiać wyjątkowe, swojskie sery z wyjątkowego mleka od czerwonych krów.