Chcemy zbudować europejską markę wołowiny wysokiej jakości – informuje dr hab. prof. SGGW Agnieszka Wierzbicka, kierownik Projektu ProOptiBeef
Rozmawialiśmy z Andrzejem Górczyńskim, prezesem Izby Rolniczej Województwa Łódzkiego: Dlaczego warto kupować żywność bezpośrednio od rolników? - Moim zdaniem warto kupować żywność bezpośrednio od rolników z małych i średnich gospodarstwa, ponieważ ...
- Dzielimy się z samorządami naszą wiedzą i doświadczeniem, bo zależy nam, by jak najlepiej radzili sobie ze swoimi zadaniami - mówi prezes NIK-u Krzysztof Kwiatkowski.
O polskich hitach eksportowych na targach oraz o zainteresowaniu Polską przez zagranicznych inwestorów opowiada Agnieszka Szpaderska, manager targów WorldFood Warsaw, które odbędą się w dniach 14-16 kwietnia 2015 roku
Jak na Kociewiu ( region etniczno-kulturowy na Pomorzu Gdańskim, położony na lewym brzegu Wisły w dorzeczu Wdy i Wierzycy, obejmujący wschodnią część Borów Tucholskich) przed laty obchodzono święta wielkanocne?