2300 firm z 46 krajów, ponad 350 000 odwiedzających, z tego 77 000 z zagranicy – tak w największym skrócie można opisać tegoroczną edycję targów Agritechnica, które odbywały się w dniach 8–14 listopada 2009 w Hanowerze (Niemcy). Targi ...
Ponad 200 firm hiszpańskich z branży owoców świeżych wzięło swój udział w hiszpańskich targach Fruit Attraction które odbyły się w Madrycie w dniach 4-6 listopada 2009 roku. Impreza odbyła się w dwóch salach w Centrum Targowym IFEMA o całkowitej ...
Do 6 listopada br. trwać będą XVIII Targi Mleczarskie "MLEKO - EXPO 2009". Odbywają się pod hasłem "NAJLEPSZE Z MLEKA" . w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. W targach bierze udział 55 wystawców na powierzchni 1200 m2 w tym 33 producentów artykułów ...
Branżowo i specjalistycznie – tak najkrócej można podsumować tegoroczne Międzynarodowych Targów Hodowli Zwierząt Farma, które po raz pierwszy odbyły się w nowej formule. Zarówno program wydarzeń targowych, jak i ekspozycje w pełni zadedykowano ...
W dniach 9–11 października br. w Poznaniu odbyły się Międzynarodowe Targi FARMA. W imprezie tej, będącej kontynuacją popularnej POLAGRY FARM tradycyjnie wzięła udział Agencja Nieruchomości Rolnych. W jesiennym spotkaniu branży rolniczej i ...
Szepietowska Agroarena zaprasza 17-18 października 2009 r. na XVI Jesienne Targi Ogrodnicze i Targi Pszczelarskie. Jesień w ogrodzie to znakomity czas na dokonanie nasadzeń. Wystawcy i producenci przywiozą do Szepietowa bogactwo ...
Spółka Międzynarodowe Targi Łódzkie oraz Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności zapraszają Państwa do udziału w II Dniach Naturalnej Żywności NATURA FOOD oraz w KONFERENCJI ECOLIFE, które odbędą się w Łodzi w dniach 23 - 25 ...
Dziś w Leśnym Zakładzie Doświadczalnym SGGW w Rogowie rozpoczyna się trzydniowa konferencja pt: Turystyka w lasach i na obszarach przyrodniczo cennych. Jest to jedna z części obchodów jubileuszu 90-lecia działalności Wydziału Leśnego SGGW.
W Poznaniu rozpoczęły się Targi Polagra-Food i Polagra-Tech. W tym roku wystawcy skupią się przede wszystkim na polskiej żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej oraz na prezentacji innowacyjnych maszyn dla przemysły spożywczego.