W numerze: Krwotoczne zapalenie jelit u indyków (KZJ) Jezry Ramza Karolinka, Mandarynka, Cytrynka... Monika Michalczuk, Ewa Świerczewska Jakość skorupy jaja cz. III Katarzyna Michalak, Emilia
W numerze: Aktualny status probiotyków w produkcji drobiarskiej - fokus z seminarium ID-Lelystad Tomasz Wertelecki, Stanisław Gosiewski Jakość białka jaja cz. II Katarzyna Michalak, Emilia
W numerze: Wybrane zagadnienia dotyczące patologii układu oddechowego strusi Alina Wieliczko Choroby nóg młodego drobiu uwarunkowane czynnikami żywieniowymi Alina Rachwał Wyniki oceny wartości
W numerze: Marynowanie mięsa drobiowego Tadeusz Grabowski Żywienie kur nieśnych zapewniajace pełne pokrycie ich potrzeb pokarmowych Alina Rachwał Kondycja finansowa publicznych spółek
W numerze: Rezerwa genetyczna drobiu w Polsce cz.II Adam Mazanowski Przewidywalne kierunki poprawy rentowności produkcji jaj spożywczych Alina Rachwał Choroby ptaków stanowiące zagrożenie dla