europejskie forum rolników 2025

Konsumenci najchętniej wybierają białe mięso

9 listopada 2004

Czeski przemysł drobiarski przeżywa renesans. Konsumenci najchętniej wybierają białe mięso, rzadziej wołowinę, czy wieprzowinę- wynika z sondażu przeprowadzonego przez praski instytut badawczy.

Z 80 kg mięsa, jakie rocznie zjada przeciętny Czech, 24 przypada na drób. To o 10 kg więcej, niż 5 lat temu.

Producenci trzody nie mają powodów do zadowolenia, bo wzrost popytu na drób odbył się kosztem sprzedaży wieprzowiny.


POWIĄZANE

Firma Lisner ogłosiła wycofanie jaj pochodzących od kur utrzymywanych w klatkach...

Jak informuje Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, brazylijscy eksporterzy wy...

W dniu 18 grudnia br. odbyło się śniadanie prasowe Krajowej Rady Drobiarstwa – I...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę