Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Konsumenci najchętniej wybierają białe mięso

9 listopada 2004

Czeski przemysł drobiarski przeżywa renesans. Konsumenci najchętniej wybierają białe mięso, rzadziej wołowinę, czy wieprzowinę- wynika z sondażu przeprowadzonego przez praski instytut badawczy.

Z 80 kg mięsa, jakie rocznie zjada przeciętny Czech, 24 przypada na drób. To o 10 kg więcej, niż 5 lat temu.

Producenci trzody nie mają powodów do zadowolenia, bo wzrost popytu na drób odbył się kosztem sprzedaży wieprzowiny.


POWIĄZANE

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...

Według informacji statystycznych Międzynarodowego Centrum Handlu (ITC) w 2023 ro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę