Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Drób w Unii

24 października 2002

Unia Europejska jest trzecim światowym producentem mięsa drobiowego.

Wyprzedzają ją jedynie Stany Zjednoczone i Chiny. W zeszłym roku produkcja wyniosła blisko 9 mln ton mięsa. Eksperci szacują, że w ciągu 6 lat podwoi się. Rosną także apetyty unijnych konsumentów. Najwięcej drobiu zjadają Irlandczycy – rocznie ponad 30 kg na osobę. Niewiele gorsi są Portugalczycy i Brytyjczycy.

POWIĄZANE

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...

Według informacji statystycznych Międzynarodowego Centrum Handlu (ITC) w 2023 ro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę